Tasuta piimaliitri saamiseks oli täna keskpäevaks Vabaduse väljakule kogunenud pikk järjekord inimesi. Kuna oli näha, et piim hakkab otsa saama, läksid tasuta piima sabas olnud seeniorid lausa rüselema.

Esimene ports piima saigi veerand tunniga otsa, tõdes Delfi fotograaf.

Täna kell 12-15 toimub Tallinnas Vabaduse väljakul piimapäev, kus huvilistele jagatakse tasuta tuhat liitrit värsket Eesti piima.

Piimapäeval on võimalik maitsta ka erinevaid Eesti juuste ja piimatooteid. Piimasõpradele laulab Karl-Erik Taukar. Lõõtspillimänguga loovad meeleolu Vadi talu peremees Allan Paal ja Paalakalda talu peremees Lembit Paal. Piimapäeval saavad sõna põllumajandusminister Ivari Padar, riigikogu liikmed Helir-Valdor Seeder ja Meelis Mälberg, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ning põllumajandus- ja toidutootjate esindajad.

Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Põllumeeste Keskliidu esindajad viisid pudeli värsket piima ka kõikidele riigikogu liikmetele, kellele antakse ühtlasi üle ka põllumeeste ja toidutootjate meeldetuletus, et riigieelarvet koostades ei tohiks unustada ka Eesti põllumajandussektori vajadusi ja probleeme.