„Meid paneb nördima eriti see, et Kanada valitsus järgib niivõrd väljakutsuvat ja demonstratiivset pressinguliini Vene Föderatsiooni vastu. Selle liini iseseisvusetus, konjuktuursus ja sügavalt geopoliitiline, meie suhete tugevdamise ülesannetega mitte mingit seost omav iseloom ei tekita kahtlusi,“ ütles Rjabkov ITAR-TASS-i vahendusel.

„Kanada sanktsioonide järjekordse paketiga me loomulikult tutvume,“ rõhutas Rjabkov. „Ilma vastumeetmeteta see vastuvõetamatu tegevus ei jää.“

Rjabkov märkis, et Venemaa-vastaste sanktsioonide väljakuulutamisega püüavad Kanada võimud luua fooni Ukraina presidendi Petro Porošenko visiidile Kanadasse, mis algab kolmapäeval.

„On halb, et see (sanktsioonid) on just nimelt see foon, mida Harperi (Kanada peaminister Stephen Harper – toim.) režiim püüab tekitada seoses Ukraina presidendi visiidiga Ottawasse. Me märkame seda kõike ja teeme järeldused,“ teatas Rjabkov.

Kanada kehtestas muu hulgas sanktsioonid Mõtištši masinatehase, M. I. Kalinini nimelise masinatehase, V. V. Tihhomirovi nimelise aparaadiehituse teadusliku uurimise instituudi, Dolgoprudnõi teadusliku tootmisettevõtte ja mere raadioelektroonika teadusliku uurimise instituudi Altair vastu.

Lisaks sellele kehtestas Kanada sanktsioonid üksikisikutele, kellele on nüüd keelatud Kanadasse sisenemine ja külmutatud võimalikud varad. Nende hulgas on Venemaa kaitseministri asetäitjad kindralpolkovnik Juri Sadovenko ja armeekindral Dmitri Bulgakov, Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülema esimene asetäitja, Kesksõjaväeringkonna vägede ülem kindralpolkovnik Nikolai Bogdanovski ning Venemaa maavägede ülem kindralpolkovnik Oleg Saljukov.