„Moskva linnavalitsus andis loa rahumarsiks 21. septembril. Kogunemine Puškini väljakul kell 16.00. Liikumise algus mööda bulvareid Sahharovi prospektini kell 17.00. Peamine loosung – aitab valetamisest ja sõdimisest. Praegu on Ukraina idaosas habras vaherahu. Habras on ta seetõttu, et suuremas osas ei rahulda see ei Putinit ega Porošenkot. Putin saab Luganskist ja Donetskist kuni Odessani ulatuva Novorossija asemel haleda osa Donetski ja Luganski oblastitest. Porošenko ei saa aga leppida Ukraina idaosa faktilise jaotamisega. Nii et meie massiline osavõtt marsist on rahule sundimine,“ ütles Nemtsov UNIAN-i vahendusel.

Nemtsov rõhutas, et sõjas Ukraina idaosas on hukkunud 3000 venemaalast ja ukrainlast, sealhulgas Vene sõdurid õhudessantvägede 76. ja 98. diviisist ning 31. brigaadist ning 17., 18., 19. ja 9. motolaskurbrigaadist.

„Ja kui palju ametlikud võimud ka ei valetaks, et meie sõdureid ei ole seal olnud, ei ole võimalik haudu ja surmateateid emade ja naiste eest varjata,“ ütles Nemtsov.

Nemtsov teatas, et rahumarss ühendab esimest korda pikkade kuude jooksul kogu demokraatliku opositsiooni. „Sellest võtavad osa Venemaa vabariiklik partei Parnas, Solidaarsus, Jabloko, Navalnõi progressipartei, 5. detsembri partei ja Demkraatlik Valik,“ ütles Nemtsov.

„See on marss vihkamise ja Venemaa fašistlikuks muutmise vastu, rahu eest mitte ainult Ukrainaga, vaid ka Venemaa sees. Teadagi kelle vihkamisest ja valest kõverdunud nägu läheb vene rahvale kalliks maksma. Kui ümber on vaenlased, pole rahvaga asja. Sõja taustal kärbitakse salamahti kulutusi tervishoiule ja vabastatakse töölt arste. Ja nii kogu maal,“ ütles Nemtsov.