"Eitavaid vastuseid on varem antud. Eeldan, et Eesti võimud kaaluvad kõiki asjaolusid enne otsuse tegemist," ütles Nutt Delfile.

"Solidaarsuskaalutlustel on vange varemgi peetud kinni liitlasriikides ja Eestis Tartu vanglas kannab ka praegu karistust inimsusevastaste kuritegude sooritajaid. Samuti ei ole Eesti ainus riik, kes sellist solidaarsusvõimalust on pakkunud. Selles suhtes ei ole olukord Guantanamo vangiga teistsugune," lisas Nutt.

Poliitiku sõnul on aga samuti oluline, et vangi karistus oleks määratud õigusriiki põhimõtete järgi.

"Ka julgeolekukaalutlused ei ole üksikute vangide puhul probleemiks. Kindlasti suudab Eesti vanglasüsteem turvalisuse tagada," arvas Nutt.

Eesti Ekspress kirjutas hiljuti, et nende andmetel peab Eesti valitsus Ameerika Ühendriikidega salakõnelusi Guantanamo vangilaagrist ühe vangi vastuvõtmiseks.

Ettepanekuga vangi vastuvõtmiseks tuli välja välisminister Urmas Paet. Nõupidamine lõppes otsusega, et Eesti tutvub lähemalt, milliseid inimesi USAl meile pakkuda on. Tõenäoliselt tähendab see seda, et ameeriklased tutvustavad võimalike vabastatavate toimikuid ja seejärel teevad Eesti ametnikud nende põhjal oma valiku. Selle käigus hinnatakse kandidaatide võimalikku ohtlikkust Eesti ühiskonnale.