Kõige arukam ja kergem on muidugi haiguseid vältida ja neid ennetada. Käituda mõistlikult ja toituda tervislikult! Alati ei õnnestu aga haigusi üle kavaldada ja sellisel juhul on kõige targem ikka järgida neid samu vanu tarkusi, mida ma usun, et iga isa ja ema on oma lapsele haiguse korral öelnud: "Puhka ja joo palju raviteed!" Lisaksin veel juurde, et värsked puuviljad ja sibula-singi võileivad on ka haiguse korral väga hea toimega.

Ravimite kohta käib ikka see sama vana ütlus: "Ilma ravimiteta paraned nädalaga, aga ravimeid võttes paraned seitsme päevaga." Väga vahet ei ole, kas sööd neid kallid arstirohte sisse või mitte. Halba nad muidugi ei tee, kuid organism saab ka ilma nendeta hakkama. Ravimeid tasub pruukida minu arvates ainult palaviku alandamise eesmärgil või kui köha ja nohu ei lase uinuda. Ninaspreid teevad sellisel juhul hingamisteed teatud ajaks vabaks ning inimene saab uinuda. 

Iga kord, kui mina haige olen, tüdinen ma haiguse viimastel päevadel enese tohterdamisest ning hakkan käituma juba nagu täiesti terve inimene. Salli ja villasokke ei tasu aga liiga vara varna visata, sest muidu venib haiguse ärasaatmine veel paar päeva. Minul tavaliselt juhtubki nii - oleksin võinud saada terveks seitsme päevaga, aga mina raiskan selleks lausa kaksteist päeva. 

Kui juba end ravida, siis korralikult ja lõppuni! Pole vaja viimastel päevadel veel haigustekitajatele armu anda. Muidugi tüütab ära viis päeva järjest kuuma tee sisse ajamine ja pidev sibula söömine, kuid sellisel juhul tuleb leida neile alternatiiv, näiteks sooja piima ja mee näol.

Ravige end ikka alati korralikult terveks!

Hea lugeja, jaga kommentaariumis nippe, mida sina külmetuse korral kasutad ja muidugi kirjuta ka sellest, kuidas haiguseid vältida!