"Alliansi mõte on ju see, et kui mõni liige on hädas, siis mobiliseeritakse jõud," meenutab ajaleht ning lisab, et NATO otsustas just äsja luua 5000-mehelise kiireageerimisüksuse. "Kas need sõdurid saadetakse Eestisse?," küsib ajaleht.

"See ei ole selline asi, mis paneks NATO-t jõudu kasutama," ütles rahvusvaheliste ja strateegiliste uuringute keskuse vanemnõunik Sarah Mendelson väljaandele. "Aga see toob selgelt välja vajaduse Eestile veelkord kinnitada seda, mida tähendab NATO pühendumus," lisas Mendelson.

Väljaanne meenutab ka, et Eesti on eeskujulikult hoidnud enda kaitsekulutusi kahe protsendi juures SKT-st ning lisab, et Venemaa üritab ilmselt pinda sondeerida, et näha, mis võiks NATO tegutsema panna.

Kaitsepolitsei teatas eile, et nende ametnik viidi hommikul Eesti territooriumilt relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul polnud sündmuskohal märke tulevahetusest ega verest, aga näha oli rüseluse märke. Sinisalu sõnul ähvardati meest relvaga.

Kaitsepolitsei kinnitas kella 20.20 paiku, et röövitud mees oli Eston Kohver ning röövimine toimus kindlasti Eesti territooriumil.

Venemaa eriteenistus FSB teatas aga, et on Pihkva oblastis kinni pidanud kaitsepolitsei töötaja, kes oli relvastatud ja kes tegeles luuretööga, vahendas ITAR-TASS. Kapo andis teada, et mingeid nn "luure iseloomuga materjale" Eesti ametnikul kaasas ei olnud kuna tegemist oli kapo teabehankeoperatsiooniga seoses piiriülese salakaubaveo ja korruptsiooniga.