Vilniuses täna toimuval kolmepoolsel kohtumisel lepiti kokku, et kolme Balti riigi politsei eriüksused ühendavad vajadusel jõud ja abistavad üksteist terroristide ja ekstremistide tegevuse tõkestamisel.

Siseminister Hanno Pevkur sõnas, et kolme Balti riigi soov ühiselt julgeolekuohtudega tegeleda annab kindlustunnet, et ühiste jõududega suudetakse ennetada ja vajadusel tõrjuda nii välisriigi agressiooni kui peatada riigisisene vaenutegevus, kui taolised ilmingud peaksid tekkima.

"Täna on julgeolekuolukord Eestis, Lätis ja Leedus rahulik ning otsest ohtu pole, kuid Venemaa aktiivne tegevus oma naaberriigi destabiliseerimisel sunnib meid olema valmis kaitsma nii ennast kui oma naabreid," ütles Pevkur.

"Leppisime kolleegidega kokku, et kolme Balti riigi siseministeeriumid asuvad välja töötama vastavaid võimalusi politsei kiirreageerimisjõudude ühiseks kasutamiseks kriisisituatsioonides," ütles Pevkur.

Lisaks ühise kiirreageerimisjõu loomisele arutasid kolme riigi siseministrid Vilniuses ka olukorda Ukrainas, riikide tegevusi piiride tugevdamiseks ning vahetavad kogemusi olulisemate julgeolekuväljakutsete vallas, vahendas siseministeerium.