Meikari sõnul on linnapiirilt näha Mariupolist ida poolt tõusvaid suitsusambaid, varahommikust saadik on sealt kuulda lahingumüra. "Ukraina armee pommitab linnast 20 kilomeetri kaugusel Bezemennaja piirkonnas asuvaid venelaste positsioone, väidetavalt on nad teinud ka eduka vastupealetungi operatsiooni," rääkis Meikar.

Meikari sõnul on nad teiste ajakirjanikega samas Novoazovski pool viiva tee kontrollpunktis, Mariupoli linnasildi ääres, kus eile nägid Ukraina pataljoni Azovi ja piirivalveüksuste taganemist.

"Kõigepealt pommitati meid kaks tundi, siis tulid venelaste tankid ja BTR-id," kirjeldas olukorda üks Azovi pataljoni võitleja. Tigedalt oma automaati rinna kohal raputades lisab: "Sellega tankide vastu ei saa."

Eile levinud väited, et vene armee on pommitanud Mariupoli või isegi siia sisse tunginud, ei vasta Meikari sõnul aga tõele. "Küll pommitati linna ida-piiril asuvaid kontrollpunktide suunas, samuti süütas raketisüsteem Grad rünnak põlema metsatuka vaid mõne kilomeetri kaugusel Idapoolse Mikrorajooni üheksakorruselistest elumajadest. Varjendi otsimise asemel nägime seal eile aga kohalikke tulekuma öist vaadet imetlemas," rääkis ta.

Varahommikul läbi linna sõites ei olnud tänavatel paanikat näha, küll olevat läände viivad teed lahkujatest umbes. Suletud on mõned poed, pangaautomaatide juures nägin järjekorda, kuid üldiselt toimitakse argipäevases rütmis.

"Linna ida-poolseima kontrollpunkti juures seisavad Ukraina armee kolme tanki ja Azovi pataljoni BTRid ning BMPd. Taamal oli näha suitsupilvi ja aegajalt on kuulda kärgatusi. Siin on antud hetkel kokku umbes kakssada võitlejat ja vähemalt azovlased väitsid, et taganemise asemel alustavad nad peagi vastupealetungi. Võrreldes eilsega on võitlejate meeleolu märkismväärselt optimistlikum," lisas Meikar.