Eesti toetab Paeti kinnitusel Montenegroga liitumiskõneluste jätkumist, mis viiksid alliansiga liitumiseni nii ruttu kui võimalik. "Loodetavasti toimub see juba järgmise aasta lõpus," ütles Paet ja lisas, et see oleks hea eeskuju ka teistele riikidele.

Gruusiale on NATO uks Paeti sõnul avatud. "Ettevalmistused Gruusia liitumiseks NATOga on jõudnud juba väga kaugele," lausus Paet lisades, et Gruusia on andnud olulise panuse NATO operatsioonidesse ning on viinud läbi mitmeid vajalikke reforme.

Makedooniaga* soovib Eesti välisminister Paeti sõnul liitumisläbirääkimiste kohest algust, kui nimevaidlus Kreekaga lahenduse leiab. "Soovitame nimeküsimuse lahendamiseks rohkem pingutusi teha, kuna tegemist on praktiliselt ainsa takistusega liitumiseks," lausus Paet lisades, et
edasiminek NATO suhetes Bosnia ja Hertsegoviinaga on samuti oluline.

Paeti sõnul on alliansi laienemine oluliselt suurendanud Euroopa stabiilsust ja julgeolekut. "On oluline tagada NATO laienemispoliitika usaldusväärsus ka edaspidi," lisas ta.

Täna ja homme toimub Suurbritannias Walesis NATO tippkohtumine, kus räägitakse alliansi reageerimisest halvenenud julgeolekuolukorrale Euroopas. Samuti antakse hinnang Venemaa tegevusele Ukrainas, sealhulgas Krimmi annekteerimisele ja konflikti eskaleerimisele Ida-Ukrainas. Räägitakse ka NATO partnerlustest ning edasistest tegevustest Afganistanis.