"Muuseas, absoluutselt igas riigis on odavam korter osta kui üürida, aga üürimisel on omad plussid. Ja mis riided ja söök? Üliõpilased ei ole kunagi olnud ega hakka kunagi olema mitte üheski riigis ühiskonna koorekiht. Ühel päeval võivad nad selleks saada, aga õpingute ajal nad söövad makarone, lõiguvad kuponge, käivad päriselt ka kodukootud kampsuni ja pesemata peaga, ja arenevad. Ja tõepoolest: jätke kodus lagastamine ja teile üüritakse ka parema meelega, või koguge soovituskirju. Meil majas on kaks korterit üürnikega ja need on need kaks korterit, mis tervel majal magada ei lase. Kui te ikka nii äpud olete, ei aita ülikool ka!" jätkab lugeja oma hurjutamist.

"Kes peaks selle eest hoolt kandma, et tudeng taskukohase elamispinna leiaks? Räägitakse, et häid lambaid mahub palju ühte lauta. Olen kunagi Soomes tööd teinud ja kuudeviisi neljakesi ühes toas elanud. Kui ühesugust elustiili harrastavad inimesed panevad rahad kokku, võib elada küll ja on taskukohane kõigile. Kui aga üks tahab poole ööni linna peal seigelda, teine kuulab öö otsa muusikat, kolmas suitsetab, ei pese end ega korista enda järelt ja neljas üritab end välja puhata, et hommikul värske peaga teadmisi koguda, siis ei tule ühetoalise korteri üürimisest nelja peale midagi välja, vaid loomulikult peab igaüks omale eraldi elamispinna otsima. Kui korterit üürida koos mõttekaaslastega, tuleb hulga odavam, aga peavad olema ka ühise elamise reeglid, millest kõik nagu üks mees kinni peavad," seletab teine.

"Kel võimalus on, tasub kindlasti varakult asja ajama hakata. Leidke endale kaaslane, kes samuti soovib üürida. Leidke neid kasvõi kaks. Kambakesi on võimalik ka korterit üürida ja tuleb kindlasti odavam. Samuti on kolmekesi korteris elamine tunduvalt mugavam kui ühikas elamine. Küsige tuttavatelt, naabritelt või kasvõi vanemate töökaaslastelt. Võib juhtuda, et just neil on Tallinnas või Tartus korter, mida välja üürida. Tean, et elukoha leidmine on tükk tegemist. Tean ka seda, et rahaliselt ei ole alati võimalik juba kevadel lepingut sõlmida, kuid kel vajadus, see leiab ka võimaluse. Rääkige kõikidele tuttavatele oma probleemist ja see odavam korter võib tulla täiesti uskumatut ringi pidi, täpselt nii, nagu minul tuli – vanema töökaaslase sugulase tuttavalt. Neid inimesi leidub, kel on korter, aga ei ole veel jõudnud või viitsinud seda kusagile portaali panna," annab kolmas nõu.