"See, mis Tallinna tänavatel toimub - eriti suvel on seda näha -, on natuke liiga palju," põhjendas Klandorf, miks Tallinn riigi poolt kehtestatud seadust omalt poolt piirata otsustas.

"Avalikku korda rikutakse, kaklused toimuvad, pudeleid pillutakse ja nii edasi. Inimesed on äärmiselt rahulolematud," ütles abilinnapea. "Inimesed tahavad rahulikult tänaval käia, inimesed tahavad rahulikult puhata, inimesed tahavad tööl käia. Lapsevanemad on mulle saatnud päris palju kirju viimastel päevadel, kus tänavad, et Tallinn võttis sellise otsuse vastu," lisas ta.

Küsimuse peale, kas lubatud avaliku joomise tsoonidena Toompea ja Kadrioru väljatoomine on riigile ärapanemine või mitte, vastas Klandorf, et tema arvates tehti hoopis kohalikele omavalitsustele ära.

Sellegipoolest tõi abilinnapea ühe põhjusena just need piirkonnad keelust vabastada välja, et tegemist on riigivõimu esinduspiirkondadega. "Sinna piirkonda jääb nii Stenbocki maja, sinna piirkonda jääb Toompea, jääb parlamendihoone, kus alkoholi võib tarbida. Need institutsioonid on ju selle seaduse vastu võtnud, nemad on ju rahul sellega, et alkoholi tarvitatakse edasi Tallinna linnas ja muudes avalikes kohtades. Olgu see rõõm nende siis," ütles Klandorf.