"Olen andnud korralduse erakorralise auditi läbiviimiseks ja palunud auditi läbiviimisel abi nii riigi infosüsteemide ametilt kui politsei teabeturbe ekspertidelt. Ootan auditi tulemusi hiljemalt kuu aja pärast ja usun, et ka SMIT ise osutab auditi läbiviimisel igakülgset abi, et Päevalehes toodud väited kontrollitud saaks," märkis Pevkur.

Pevkur ütles täiendavalt, et kuigi lehes toodud väited esitanud SMIT-i endine töötaja ei soovinud seda teha oma nime alt, avalikustab ta auditi edukaks läbiviimiseks oma isiku. "Tõe väljaselgitamise huvides peaks isik olema valmis oma väiteid auditeerijatele ka selgitama. Infosüsteemidega ja eriti veel inimeste turvalisust tagavate süsteemidega manipuleerimine on väga tõsine süüdistus ja kui esitatud väited peaksid tõele vastama, peavad manipuleerimisega tegelenud inimesed oma tegude eest ka vastutama," lisas Pevkur.

Siseministri täna allkirjastatud käskkirja kohaselt viib erakorralise auditi läbi Siseministeeriumi siseauditi osakond, kaasates riigi infosüsteemide ameti ning politsei teabeturbebüroo eksperte ning vajadusel teisigi selle valdkonna eksperte. Auditi tähtaeg on 25. september.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et ühe SMIT-i töötaja sõnul kuritarvitatakse seal nuhkvara ja keskuse juhtkond käitub ebakultuurselt ja korruptiivselt.