Nädalavahetusel ilmunud intervjuus ütles Hannes Võrno LP ajakirjanikule, et tema aktsioon kinnitada autodele Georgi lintide asemel kodukihelkonna või -valla vöökirjaga lint sai alguse sellest, et tema sõber nägi ühes Ida-Virumaa linnas politseiautol Georgi linti.

Politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles Delfile, et intervjuus antud väidet kinnitada või ümber lükata on tagantjärgi paraku võimatu. "Politseil puudub info, et ametisõiduki peegli külge oleks kinnitatud Georgi lint," sõnas Kivistik.

Kivistiku sõnul politsei sellist käitumisviisi ei tolereeri. "Nn Georgi lindi ja muu Eesti riigi vastases mõjutustegevuses kasutatava sümboolika sidumine politsei varustusega ei ole lubatud," ütles politsei pressiesindaja ning rõhutas, et politsei ametiautodele on keelatud riputada mistahes kaunistusi või linte, mistahes mustriga need ka poleks.

Laupäevases LP-s ilmunud intervjuus ütles Võrno, et sõbra väide politseiauto küljes lehvivast Georgi lindist oli tema jaoks kui lahtise kanistriga mees jaanitule kõrval. "Muidugi on inimesel õigus ka Tsaari-Venemaa sümboleid kanda, kuid millegipärast on sellest saanud tüliõun, ebameeldivuse näitamine. Sest minu arusaama järgi kannavad mõned inimesed neid linte mitte selleks, et näidata ühe rahva kangelaslikkust, vaid ühe despootliku juhi ultrašovinistlikku maailmavaate järgimist ja sellele heakskiitu," arvas Võrno.

Georgi linti hakati Venemaal kasutama 2005. aasta võidupäeva puhul ning juba järgmisel aastal kuulutati aktsioon ülemaailmseks, mis tähendab, et sellega püütakse kaasata ka venelasi väljaspool Venemaad.

Nüüdseks on must-oranže linte näha ka mitmetel Eesti autodel lehvimas. Aktsiooni suunavad suuresti Vene ametivõimud ning lindi kandmine peaks ametliku tõlgenduse järgi sümboliseerima saavutatud võitu ning selle eest langenute mälestamist. Aktsiooni tagamõtteks on aga venemaalaste ja venelaste kaasamine Venemaa ametliku ideoloogia ettenäidatud kursile.

Tänapäevases Eestis on Georgi lindist saanud sümbol, mida suur osa venekeelsest elanikkonnast kasutab, näitamaks enda toetust ja ustavust Vene ametivõimudele ja nende ideoloogiale.