Esimese ülesaamise märgina vähenevad telefonikõned endisele partnerile. Varem sobisid kõik ettekäänded, et aga jumala eest saaks osa teise inimese elust. Mina isiklikult olen näiteks kokkusaamist nõudnud, kuna üks sokipaar jäi maha. Järgmine kord oli vaja naisele mõned vanad tšekid tagasi anda. Igasugused hiljem väga idiootsena näivad vabandused sobivad, et ometi saaks vanale haavale veel soola raputada. Just sellise sadomasona mõjub endise naise nägemine.

Teine vaimsemat laadi ülesaamise etapp on eksi välja saamine oma unenägudest. Ärkvel olles suudan veel kuidagi oma mõtteid ja tundeid tagasi hoida, uinudes aga mõtleb räsitud aju oma mõtteid ja pagana tihti eksivad need endise naise juurde. Hommikul ärgates on enam kui segane olla, kuna unes nähtud ühised hetked tunduvad mõnda aega veel väga reaalsetena.

Kolmas arusaamise hetk saabub, kui suudan koos veedetud aega adekvaatsemalt hindama hakata. Erinevatel suhtest üle saamise perioodidel vahelduvad tohutu igatsus ja täielik viha täiesti suvalistel hetkedel. Sellistel segastel aegadel on väga raske kainet mõistust säilitada ja mitte oma endise juurde tagasi tormata. Tagasi tormamise puhul ei ole kunagi kindel, kas õhtu lõpeb väga romantiliselt või hoopis vanade tülide üleskeerutamisega.

Neljas leppimise punkt on kujutleda teda uue partneriga koos olemas. Tean, et esimestel kuudel on seda ülimalt valuline teha. Ikka ja jälle meenub, kuidas kallis inimene hoopis minu kõrval lebas ja ainult mulle naeratas sellise kavala näoga. Nüüd aga on tema kõrval keegi võõras, kes saab täpselt selle sama kavala naeratuse omale.