"Kõiki lugusid muidugi ei tea, aga suuremad väljaanded ja portaalid on ajakirjanduslikus mõttes teinud seda, mida nad pidid tegema," ütles Tammerk Delfile ja lisas, et etteheideteks alust pole.

Tema hinnangul oli hea, et näiteks ka ERRi uudistesaade AK teemat kajastas. "AK tegi seda napilt, aga asjakohaselt," tunnustas Tammerk AKd. "Tavaliselt eraelulised teemad AK uudistevalikusse ei sobitu. Samuti ootab avalikkus AK-lt konservatiivsemat lähenemist. Antud juhul oli aga tegemist teemaga, mille käsitlemine oli möödapääsmatu."

Hoopis ajakirjanduse vaikimine tekitaks Tammerki sõnul küsimuse, kas ajakirjandus oma valvekoera rolli täidab.

"Kui ühel pool on presidendipaari jutt turvalisest kodust ja perest, teisel pool aga küsimusi tekitanud pildid presidendi abikaasast, siis ei saa meedia pead kõrvale pöörata," leiab Tammerk. "Ajakirjanikul üksikisikuna võib olla teemat piinlik käsitleda, aga institutsioonina ei saa meedia selle loo juurest minema hiilida."

Tammerk selgitas, et presidendi abikaasa, kes lisaks ka presidendi ametihüvede seaduse järgi riigilt tasu saab, on täismõõtmeline avaliku elu tegelane. Seetõttu on ka ajakirjanduse tähelepanu antud juhtumile tema sõnul põhjendatud.

Tammerk leiab, et ajakirjanduse ees on raske ülesanne. "Presidendi institutsioon on usaldusel põhinev asi, aga kuidas seda usaldust meedia kaudu edasi anda, kui presidendipaari eraelu probleemid niimoodi avalikkuse ette laotatud on?" küsis Tammerk.

Ta avaldas lootsut, et sellest on teadlik ka presidendi kantselei. "Täna nad ilmselt vastust anda ei saa, aga lõputult seda teemat eirata ka mitte," lausus eetikanõunik.