Alla 500-eurost palka tuluks nimetada on tema sõnul amoraalne.

"Selle asemel, igasuguseid silte kleepida, võiksid sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev ja keskerakondlane Kadri Simson ka ise välja tulla mõne mõjusa maksualase ettepanekuga," pahandas Palts saadikutega.
"Praegu nad lihtsalt vaatavad justkui kommunistlikud noored nõukogude ajal Soome televisiooni."

Paltsi sõnul näevad nad, kuidas majandus tegelikult peab toimima, aga komsomolikoosolekul võtavad üksteise võidu sõna ülistades plaanimajandust ja kleepides turumajandusele igasuguseid silte külge.

"Ootan, et debati jätkuks tuleksid ka teised erakonnad välja mõne konkureeriva ettepanekuga, mis vähendaks sama efektiivselt tööjõu maksukoormust ja seda just madalapalgaliste osas," avaldas Palts lootust. Ta lisas, et kõik ettepanekud peaks olema suunatud sellele, et vähendada vaesust ning suurendada madalapalgaliste motiveeritust teha tööd ja jääda Eestisse.

"Ning neljandaks suurendaks kodust turgu, sest need inimesed, keda IRLi tehtud muudatusettepanek puudutab, on just tarbijad koduturul," lisas Palts.

Tema sõnul suurendaks IRLi ettepanekud kogu Eesti ettevõtluse efektiivsust. "Vasakpoolsed on aga seni rääkinud peamiselt maksutõusust ja toetuste jagamistest," heitis ta ette.

IRLi pakutud reformi tulemusena saab alla 500 euro teeniv inimene kuus kuni 69 eurot rohkem raha kätte ja enam tulumaksu ei maksa. Ka teiste väiksemapalgaliste maksukoormus väheneb. Kokku puudutaks reform ligikaudu 300 000 inimest.