"Nagu ikka, IRL oma lubaduste katteallikatest ei räägi, isegi kui nende maksumus ulatub sadadesse miljonitesse. Seetõttu tuleb tõdeda, et antud kujul IRLi astmelise tulumaksu plaan ei rakendu, sest jätaks eelarvesse üüratu augu. Ning üldiselt ei ole nad tulumaksuvaba määra teemadel kuigi usutavad, sest ühelgi aastal, mil Reformierakonnaga kahekesi koalitsioonis oldi, seda ei tõstetud," märkis Vassiljev.

Ta tunnistas, et uudis sellest, kuidas IRL on põhimõtteliselt hakanud astmelist tulumaksu pooldama, tuli talle siira üllatusena, aga sotsiaaldemokraadina tervitab ta sellist mõttesuunda igati. "Sotsiaaldemokraadina on mul selle üle vaid hea meel. Võib oletada, et IRL on tellinud uuringu, millest nähtub, et astmelise tulumaksu toetus on ühiskonnas oluliselt kasvanud. Loodan, et nende soov tulumaksusüsteemi progressiivsemaks muuta on siiras ja nad on avatud selles osas mõistlikele kompromissidele. Tere tulemast astmelise tulumaksu toetajate sekka, IRL!"

Vassiljev möönis, et IRLi pakutud meetod on tavapärasest keerukam viis astmelise tulumaksu rakendamiseks. "Aga põhimõtteliselt saab ka nii. Meile kõige lähem näide tuleb Rootsist, kus lisaks sellele, et madalama sissetuleku puhul kehtib madalam tulumaksumäär, on neil ka mittemaksustatav tulu kõrgem," tõi ta näite.

Eile otsustati IRLi rahvakogul, et erakond võtab järgmistele valimistele vastu minnes oma programmi üheks oluliseks alustalaks tulumaksuvabastuse väiksemalt kui 500-euroselt palgalt.