Londonis üritavad politsei ja julgeolekujõud kindlaks teha Islamiriigi võitleja isikut, kellest riputati videokeskkonda Youtube'i materjal, kus ta raiub pead maha 2012. aastal Süürias kadunuks jäänud USA ajakirjanik James Foley'il.

Džihadisti isiku kindlaks tegemine ja tema üle kohtu mõistmine võib osutuda aga keerukaks, kuna Suurbritannist on Iraaki ja Süüriasse pühasõda pidama läinud ligi 2000 inimest. Samuti oli hukkaja nägu terve video jooksul kaetud.

Kinnitamata informatsiooni kohaselt on aga suudetud kindlaks teha, et mees, kellel on Briti aktsent, on pärit Londonist või Edela-Inglismaalt.

USA on algatanud kriminaaluurimise, et selgitada välja Foley'i surma asjaolud. Peaprokurör Eric Holder lubas, et riik ei lase juhtunul unustuste hõlma vajuda.

Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama teatas kolmapäeval erakorralisel pressikonverentsil, et islamikalifaadi jaoks „ei ole 21. sajandi maailmas kohta“.

Obama lubas jätkata "seda, mis on vajalik", et kaitsta ameeriklasi ja toetada Iraagi vägesid võitluses sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik vastu. „Me oleme valvsad ja järeleandmatud. Ükskõik, kus  ameeriklastele  tehakse viga, teeme meie kõik, mis vaja, et õiglus jalule seada.“