Korraldaja kirjelduse järgi kukkus 2,5-meetri kõrgune tribüün kokku pärast seda, kui etendust kaema tulnud 60-aastane mees teiste pealtvaatajate läbilaskmiseks toolilt püsti tõusis ja pingirea kõrval asunud trepiastmele astus. "Samal hetkel trepiastme konstruktsioon nihkus, mille tulemusena üks trepiaste tuli lahti ja pealtvaataja kukkus tribüünilt alla," rääkis korraldustiimi kuulunud Kaiti Kartusov Delfile. Pealtvaataja sõnul tuli lisaks ka üks toolide rida kinnitustest lahti.

Kartusovi kinnitusel kutsuti kannatanule koheselt kiirabi ning toimetati haiglasse, kus tal tuvastati roide murd. Pärast uuringute teostamist toimetati kannatanu kodusele ravile.

Korraldajate sõnul oli OÜ Kemmerlingi paigaldatud tribüünide kokkukukkumise näol tegemist tehnilise veaga. "Tribüüni konstruktsioon parandati koheselt pärast õnnetusjuhtumit ning pärast tribüüni turvalisuse täiendavat kontrolli algas etendus poole tunnise hilinemisega," ütles Kartusov.

Tribüüni detaili lahtituleku kohta on OÜ-s Kemmerling algatatud tehniline juurdlus. "Kuna tribüün oli enne õnnetust olnud teatrietenduste külaliste
istumispaigana üleval kaks nädalat, siis on välistatud, et õnnetuse põhjuseks on puudused algses paigalduses," arvas Kartusov. Pigem on tema sõnul tõenäoline, et selle põhjustasid hilisemad välised mõjutused.

Korraldaja sõnul ei ole varasemalt firma praktikas ühtegi sellist juhtumit olnud ning ka sellest õnnetusest teeb OÜ Kemmerling omad järeldused tulevikus tribüünidel sagedamini ülevaatuseid korraldada.

Kartusov kinnitas, et kannatanuga on möödunud päevade jooksul korduvalt ühendust võetud ning tema seisund on stabiilne. "Seoses õnnetusega kannatanule tekkinud kahju on selgitamisel ning OÜ-l Kemmerling on sõlmitud õnnetusjuhtumitega kaasnevate kahjude tarvis ka vastav kindlustus," sõnas ta.

"Etenduse korraldustoimkond vabandab kannatanu ja kõigi pealtvaatajate ning etenduses osalenute ees ja teeb kõik endast oleneva, et selliseid juhtumeid Anija mõisas toimuvatel üritustel tulevikus ei juhtuks," lisas Kartusov.