Kuidas hindate oma erakonnakaaslase avaldusi Vene meediale, et Eesti meedia edastab kriitikatundeta USA riiklikke seisukohti, et kaitsepolitsei üritab kontrollida kogu meie ühiskonda ja et Eesti venelased elavad kaasa Ukrainas toimuvale võitlusele natsismiga?

Mul on siiralt kahju, sest iga sellelaadne avaldus lõhestab Eesti ühiskonda ja siinseid kogukondi.
Mitte kuidagi ei saa nõustuda selle väljaütlemisega, et meie meedia ja eestlased võtavad USA Riigidepartemangu seisukohti vastu kriitikatundeta. Kaugel sellest! Küll näib nii, et suur inimgrupp võtab kriitikameeleta omaks Kremli seisukohti.

Stalnuhhini sõnul 90 protsenti Eesti venelastest tunnevad kaasa Krimmi ja Donbassi elanikele. Julgen väita, et vähemalt 99 protsenti Eesti eestlastest tunnevad kaasa neile sõja ja viletsuse keerisesse haaratud inimestele. Sest keegi ei taha sõda!

Kahtlemata on Stalnuhhinil õigus oma arvamusele, aga kas erakonna juhtkonda ei pane küsima, et milliste tõendite alusel ta nii jõulisi väiteid avalikkusele esitab?

Erakonna juhtkond ei ole minu teada Stalnuhhini väljaütlemisi arutanud. Küll aga on varasemad koosolekud näidanud, et Keskerakonnas on Ukraina teemal mitmeid erinevaid arvamusi. Olen oma seisukoha korduvalt avalikult välja öelnud ning toetasin juba kevadel riigikogu avaldust Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks.

Kuidas saab olla erakonnale mõistlik või kasulik olukord, kus ühed selle tuntumad liikmed räägivad natsismist Ukrainas ja teised kirjutavad alla Venemaa tegevust Ukrainas hukka mõistvale resolutsioonile?

Igas demokraatlikus erakonnas on arvamuste paljusus iseenesestmõistetav. Samas ei saa kindlasti nõustuda Ukraina sündmuste võrdlemisega natsismiga. Tegemist on põhjendamatu ja lubamatu sildistamise ning ajaloolise tõe moonutamisega.

Enn Eesmaa viitas, et Stalnuhhin peabki esindama oma valijagruppi. Aga mida arvab siis Keskerakonna eesti valija või teie valija? Te ise olete öelnud, et Keskerakond on niigi eestikeelsest valijast kaugenenud.

Minu jaoks on oluline üheaegselt eesti- ja venekeelsete inimeste kõnetamine, siinsete kogukondade liitmine, mitte vastandamine. Olen seisukohal, et poliitikas tuleb lähtuda oma riigi õiglastest huvidest, erakonna programmilistest seisukohtadest, inimese maailmavaatest ja senisest tegevusest, mitte kandidaadi või valija rahvusest.