Süüdlastele tehti mitu hoiatust ja ettekirjutust, kuid olukord ei paranenud. Lõpuks pöörduti abi saamiseks munitsipaalpolitsei poole. Kohal käinud inspektor leidis eest üheksast kassist koosneva koloonia, kes aelesid murul ja kratsisid hoone seinu, teatas mupo.

Maja koridor ning ümbrus lehkasid väljakannatamatult. Ühe kaebuse esitanud majaelaniku sõnul ei ole haisu tõttu võimalik välisust kinni hoida ning vabalt ringi jooksvad kassid kräunuvad ja häirivad inimesi.

Süüdlasteks osutunud neljast majaelanikust, loobus üks oma kassist ja sai seetõttu vaid hoiatuse, kaks kassiomanikku said rahalise karistuse ja neljanda, väga eaka kassiomaniku karistus on hetkel otsustamisel.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi on loomapidajal keelatud võimaldada koeral või kassil reostada hoone üldkasutatavaid ruume või ühiskasutuses olevat territooriumi. Eeskirja rikkumise eest on võimalik karistada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut, so kuni 400 eurot.

Mupo paneb südamele, et inimesed oleksid hoolivamad oma naabrite suhtes, järgiksid loomapidamise eeskirju ning head loomade pidamise tava. Kes eeskirjadest ja oma naabritest ei hooli, ei ole väärilised ka loomapidamise õigust endale võtma.