"Möödunud ööl nägime me Venemaa sissetungi, Ukraina piiri ületamist," ütles Rasmussen. Sellegipoolest ei nimetanud ta Kremli tegevust veel invasiooniks.

Neljapäeva õhtul nägi Guardiani korrespondent üle piiri Venemaalt Ukrainasse sõitmas 23 Vene soomustransportööri, kütuseveokite ning teiste sõidukitega.

Seda infot kinnitas hommikupoolikul ka Ukraina terroritõrjeoperatsiooni staap. "Luure kinnitas, et soomukitest ja sõjaväe Uralidest koosnenud kolonn ületas piiri ja sisenes läbi ajutiselt suletud Ukraina Izvarõne piiripunkti riiki. Luure kinnitab ka seda, et numbri- ja eraldusmärgid tehnikal olid Venemaa omad."

Vene föderaalne julgeolekuteenistus FSB aga eitas infot piiri ületamise kohta.

NATO pressiesindaja Oana Lungescu meelest on see järjekordne tõend selle kohta, et Venemaa teeb täpselt vastupidist sellele, mida ütleb. "Venemaa on konflikti eskaleerinud, kuigi  kutsub üles deeskaleerimisele," rääkis Lungescu.

"Venemaa peab oma väed tagasi tõmbama, lõpetama relvade ja võitlejate voolu üle Ukraina piiri, lõpetama separatistide toetamise ja astuma tõelisse ja siirasse dialoogi Ukrainaga."