Kihutasin lennujaama kohale Kalamajast jalgrattaga. Juba Tartu maanteel oli nii palju pealtvaatajaid, et rattaga oli raske läbi pääseda. Mina sõitsin oma tavalisse lennukite vaatluskohta Kanali teel. Vahepeal oli selline tunne, nagu toimuks lennujaamas Õllesummer – autosid, tümakat ja kummalisi inimesi oli palju.

Siis saabus kohale politsei. Kanali teele tulid nad kolme autoga, millest viimane oli sõiduauto. See viimane oli eriti häälekas: "Palun lahkuge, viibite ohutsoonis!" Foto- ja videohaid võtsid rahulikult, liiguti nagu moepärast viis meetrit Tartu maantee poole ja vaadati taevasse. Pered ja lastega tulnud olid kartlikumad, asutasid ennast minekule, teiste autode vahelt välja pressima. Rahva seast kostis ka lõõpimist: "Kohe lasevad koerad purema!" Politsei maine pole pärast Kultuuritolmu intsidenti ja selle loo väidetavat kinnimätsimist enam endine, mõtlesin endamisi.

Ja siis ta tuli. Kõigi pilgud pöörasid taeva poole. Ärevus ja mure kasvas. Mis siis, kui keegi täna viga saab, või veel hullem, hinge heidab? Ma polnud ainuke, kes sellele mõtles. Üldisest elevusest sai ootusärev ja murelik vaikus.

Maandumine oli esmaklassiline. Videost on näha, kuidas telik õrnalt maad puudutab ja lennuk seisma jääb. Bombardier lahkus maandumisrajalt veel omal jõul, seega on tähistamiseks põhjust – isegi lennuk jäi terveks. Intsidendis nähtud lennuk on Estonian Airi kolmandana ostetud Bombardier, registritunnusega ES-ACC, nimega Lotte. Lennuki täpne mudel on Bombardier INC CL-600-2D24 CRJ-900.

Intsidendi põhjustas õhkutõusul purunenud vasakpoolse peateliku parempoolne rehv. Lennuk maandus pärast 50-minutilist ringi, mille ajal lasti välja üleliigne kütus nii, et jääks piisavalt turvaliseks maandumiseks. Ilmaga vedas: puhus vaid õrn muutlik tuuleke – sisuliselt oli tuulevaikus.

Kui soovid, telli minu kanal http://www.youtube.com/Flightspotting ja sa näed alati esimesena uusi ja ägedaid lennukivideosid, kui mõni põnev aparaat või tähtis külaline meid külastab.