Briti lehe Guardian andmetele ületas konvoi piiri umbes 200 km kaugusesel Donetskist ehk  kohas, mis on Ida-Ukraina separatistide kontrolli all.

Pärast peatumist tee ääres kuni öö saabumiseni sisenes konvoi Ukraina territooriumile, kasutades selles auku okastraattaras, mis piiri märgib. Tara juures oli näha relvastatud mehi. Kiievi ei kontrolli seda piirilõiku, kirjutab Guardian.

Ajalehe andmetele ei tähenda piiriületus tõenäoliselt Venemaa sissetungi, samuti on selgusetu, kuhu Vene sõjamasinad liiguvad või kauaks nad Ukrainasse jäävad. Kuid tegu on järjekordse tõendiga sellest, et Vene väed on Ukraina piirialadel aktiivsed.

Ajakirjanik Timur Olevski ütles Ukraina Gromadske TV eetris, et soomukeid on umbes 50. Väidetavalt liikusid nad alguses Izvarõne piiripunkti poole, aga kadusid siis kuhugi põllule.

Venemaa välisministeerium nõudis Ukrainalt tule peatamist terrorismivastase operatsiooni tsoonis, et tagada humanitaarveose kohaletoimetamise julgeolek, on öeldud ministeeriumi veebilehel tehtud avalduses.

„Seoses Kagu-Ukraina elanikele humanitaarabi osutamise algatuse kõigi aspektide väljatöötamise mitmeplaaniliste jõupingutuste jõudmisega lõppstaadiumi kutsub Venemaa välisministeerium tungivalt vastaspooli tagama tule peatamise režiimi kehtestamine,“ öeldakse teates.

Venemaa välisministeerium seletas seda vajadust tulevase humanitaaraktsiooni julgeoleku garanteerimisega.