„Korrakaitseseadusest lähtuv alkoholitarbimise järsk liberaliseerimine mõjub negatiivselt nii avaliku korra seisundile kui noorsoo hoiakute kujunemisele,“ nentis Kalle Klandorf. Seoses kõnealuse probleemiga on oma arvamuse kujundanud ka linnaosade valitsused. Nende üldine seisukoht on, et alkoholi laustarbimine avalikus ruumis ei ole vastuvõetav.

Pirita linnaosavalitsus on palve alkoholi tarbimise piiramiseks linnavalitsusele juba esitanud. Alkoholi joomise tahavad randades ja laste mänguväljakutel keelustada ka Põhja-Tallinn ja Haabersti.

Ka mitmed Eesti omavalitsused kaaluvad võimalust piirata alkoholi tarbimist avalikes kohtades ning paljud omavalitsused on piirangud juba kehtestanud. Pärnu on kuulutanud alkoholivabaks alaks kesklinna, rannapromenaadi ja pargid. Alkoholi joomine on Pärnu kesklinnas lubatud vaid toitlustusasutustes.

Erimeetmete rakendamise arutelud on käimas Võrus. Lähiajal plaanivad küsimust arutada ka Viljandi ja Kuressaare. Jõgeval oli teema päevakorral viimasel volikogu istungil.