Saareelanike sõnul on tasuta sõidu kehtestamise näol tegemist asjatundmatu ja vastutustundetu poliitilise otsusega, millest sünnib rohkem kahju kui kasu.

Udusaar ütles esmaspäeval Delfile, et Tallinna linnavalitsus on loonud olukorra, kus pealinlased voorivad saarele kokku ning jätavad endast maha prügihunnikud. "Ruulib suhtumine, et peale mind tulgu või veeuputus,“ nentis Udusaar.

Linnavalitsuse pressiosakonnast probleemi kohta aru pärides sai Delfi järgmise vastuse:

"Aegnal, mis kuulub Tallinnale ja on Tallinna Kesklinna halduses oleval Aegna saarel, tegutseb MTÜ Reservpäästerühm - 4-6 meest, kes on pädevad nii päästetöödeks kui võimelised korrarikkujaid korrale kutsuma. Linn on rajanud Aegnale jäätmejaama, korrastanud sadama, ehitanud loodusmaja jne. Tallinn-Aegna laev võtab peale 47 reisijat, mis ei tekita Aegnale liigset inimkoormust. Möödunud aasta juuli lõpuks oli saart külastanud 6595 inimest. Sel aastal 6895. Reisijaid on sel aastal rohkem tänu erakordselt meeldivatele suveilmadele. Tasuta transporti ei ole Tallinnal kavas ära jätta. Ka Aegnale mitte.

Aegna saar ei ole eritsoon, vaid koht, kus võivad puhata kõik, kes soovivad, nii kohalikud kui ka Eesti külalised."

Ka Udusaar rääkis, et Tallinna linnajuhte olukord ei morjenda. „Nemad liinilaevaga ei sõida. Aegna kaitseala "kaitse" piirdub seal oleva looduskeskuse ja propagandaga.“

Praegune olukord meenutab Udusaarele "tasuta kannatuste rada". Aegnalase sõnul on alates tasuta laevasõidu kehtestamisest looduskahjud suurenenud, niisamuti ka prügistamine. „Telkimiskohti suurenenud külastajate tõttu kõigile ei jagu, mistõttu telgitakse ja tehakse lõket "puu alla" - kaitseala on 85 protsenti ulatuses kaetud metsaga ja väga tuleohtlik,“ selgitas ta.