Siin on sulle mõned nõuandeid:

1. Jälgi, kuidas sa inimestele reageerid. Kas sa kipud inimesi arvustama, isegi kui sa ei tea kõiki fakte? Kas sa käitud lähtuvalt stereotüüpidest? Vaata ausalt, kuidas sa käitud teiste inimestega. Proovi asetada end teiste olukorda ja ole rohkem avatud ning vastuvõtlikum nende vajaduste ja väljavaadete suhtes.

2. Jälgi oma töökeskkonda. Kas sa otsid tähelepanu oma saavutustele? Tagasihoidlikkus võib olla hea omadus – see ei pruugi alati tähendada, et oled häbelik ja sul on madal enesehinnang. Anna teistele võimalus särada – keskendu teistele ja ära mõtle nii palju sellele, kuidas saada kiitust.

3. Hinda ennast. Mis on sinu nõrkused? Kas sa oled võimeline endale teadvustama, et sa ei ole täiuslik ja võiksid töötada teatud omaduste kallal, et ennast paremaks muuta? On sul julgust vaadata ja hinnata ennast ausalt? See võib muuta sinu elu.

4. Uuri, kuidas sa tavaliselt stressirikkas situatsioonis käitud. Kas sa ärritud iga kord, kui on mingisugune viivitus, või kui asjad ei lähe nii, nagu oled soovinud? Kas kipud süüdistama teisi või saad vihaseks inimeste peale, kes ei ole isegi süüdi? Võime jääda rahulikuks ja kontrollida ennast raskes olukorras on kõrgelt hinnatud – seda nii ärimaailmas kui ka väljaspool seda. Talitse oma emotsioone, kui asjad peaksid kontrolli alt väljuma.

5. Võta vastutus oma tegude eest. Kui sa riivad kellegi tundeid, siis vabanda – ära ignoreeri oma tegu ja ära väldi seda inimest. Inimesed on võimelised kergemini andestama ja unustama, kui sa siiralt näitad, et püüad asja parandada.

6. Uuri ja mõtle, kuidas sinu otsused võiksid mõjutada teisi, enne kui sa otsuse vastu võtad. Kui sinu otsused mõjutavad teisi, siis aseta ennast teiste olukorda. Kuidas nad võiksid ennast tunda, kui sa nii käitud? Kas sina sooviksid seda tunnet kogeda? Kui sa astud mingi sammu, siis kuidas saaksid aidata teistel tulla toime sinu teo mõjuga?