Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Annika Koppeli sõnul selliseid tõsiseid põlenguid, kuhu tuleb koondada kogu Tallinna päästeressurss, ei ole viimasel ajal palju olnud.

"Möödunud nädalal Pirita teel asuva kortermaja põlengul oli kohal suur osa Tallinna ressursist, lisaks Nõmme turu põlengul ja Vesse tänaval euroaluste lao tulekahjul, 2012. aasta kevadel. Need tulevad hetkel meelde, aga selliseid suuremaid tulekahjusid juhtub Tallinnas ja Harjumaal ikka igal aastal," ütles Koppel Delfile.

Päästeameti esindaja tõi välja, et tänaöist tulekahju kustutas korraga kaheksa päästemeeskonda, kokku käis põlengut kustutamas kümme päästemeeskonda - kaks vahetasid teised kaks pikalt töötanud meeskonda välja.

"Lisaks osalesid kustutustöödel paak-, redel- ja tõstukautod ning veel muudki eritehnikat. Tööd juhtis operatiivkorrapidaja," lisas Koppel.

Koppeli sõnul õnnestub loodetavasti pärastlõunal menetlejal hoonesse põlengu süttimise kohta ning põhjuseid uurima minna.

Häirekeskus sai teate tulekahjust öösel kell 00.06. Päästjate saabudes põlesid hoone kolmas korrus ja katus lahtise leegiga, tuli levis kiiresti kangalattu. Kella ühe ajal öösel oli Stockmanni kaubamaja lähistel, Tartu maantee 35/Kunderi 8A asuva paekivist hoone põleng juba nii võimas, et maja katus vajus sisse, kirjeldas Delfi kaastöötaja. Tulekahju lokaliseeriti kell 5.45.

Neli kesklinna päästjat, kes hoones sees kustutustöid tegid, vajasid pärast vingus ja suitsus töötamist meditsiinilist kontrolli. Neist kaks viidi kurnatuse ja vedelikupuuduse tõttu haiglasse meedikute järelevalve alla põhjalikumasse kontrolli.

Põlenud ärihoone, mis äriregistri andmetel kuulub firmale Helicom OÜ, sattus ka 2006. aastal krimiuudistesse. Nimelt põhjustas kaevetööde ajal avanenud vundamendi deformeerumine majas siis varingu, kuid õnneks toona keegi kannatada ei saanud.

Põlenud ärihoones asub mitmeid ettevõtteid ja kauplusi.