Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete juhi Urmas Toomingu kinnitusel on Tallinna bussidest konditsioneerid vaid saastekvootide eest ostetud kümnel linnaliinibussil. Ülejäänud rohkem kui 400 rahvasuus "saunabussiks" ristitud sõiduvahendil konditsioneere pole.

"TLT ei kavatse vähemalt esialgu oma seisukohta konditsioneeride osas muuta, kuna linnaliinibussidele ei ole eriti mõttekas konditsioneere paigaldada," ütles Tooming Delfile. Uutel CAF-trammidel, mida linnavalitsus ostab kokku 20, on konditsioneerid olemas.

Linnatranspordi AS-i sõnul on hetkel konditsioneeride asemel parem lahendus avada busside on katuseluugid ja aknad. "Bussijuhtidele on ka antud korraldus kuumade ilmadega jälgida, et luugid ja aknad oleksid lahti. Bussipeatuste vahe on Tallinnas keskmiselt 600 meetrit ning igas peatuses bussi uksed avanevad. Seega õhk bussis ringleb," ütles Tooming.

Toomingu sõnul riik bussidesse konditsioneeride paigaldamist ei toetaks. "Kuna Tallinna Linnatranspordi AS on Tallinnale kuuluv ettevõte, siis peaks TLT kas oma taskust konditsioneerid välja maksma või siis eraldaks linn oma eelarvest teatud summa. Seda asja ei ole aga otseselt arutatud," tõdes Tooming. Ka ei oska ta hetkel konditsioneeride paigaldamise täpset maksumust välja tuua.