„Kuue kuuga oleme täistuuridel masinavärgi käima saanud, jõudnud nii annetajate, abivajajate kui ka onkoloogide teadvusesse ja südamesse. Tänan kõiki, kes sellesse on oma panuse andnud ning kinnitan: meie töö ja missioon aidata vähihaigeid nende raskes võitluses ning vormida riiklikku ravipoliitikat inimnäolisemaks jätkub,“ ütles fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

Vähiravifondi laekus esimese kuue kuuga annetustena sadadelt eraisikutelt ja ettevõtetelt kokku ligi 140 000 eurot. Fond on seni väljamakseid teinud enam kui 29 000 euro ulatuses, millest valdav osa ravimiostudeks abivajajatele. Fondi ülalpidamiseks kulus esimesel poolaastal veidi üle 4100 euro.

Vähiravifond Kingitud Elu on poole aasta jooksul toetanud kuut vähihaiget kokku enam kui 25 000 euroga ning uued abivajajad koputavad juba uksele. Toetatud patsiendid on vanuses 19-76 eluaastat. See näitab, et vähk ei ole ainult eakate haigus ning haigekassa ei suuda ravi mitte finantseerides arvestada, et noortest inimestest on täisväärtuslikku elu elades ühiskonnale kasu.

Fondi abil on patsiendid endale seni saanud järgmised uue põlvkonna vähiravimid: Zytiga (Abirateron), Stivarga (Regorafenib), Avastin (Bevacizumab), Votrient (Pazopanib) ja Sutent (Sunitiniib).

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa, Kadri Putnik ja tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.