57-aastane Sir Bernard andis esmaspäeval kella 11.20 ajal Põhja-Londonis Tottenhamis raadiointervjuud, kuid oli sunnitud intervjuu katkestama, sest tõttas appi taksojuhile, kes teadetekohaselt ütles, et reisijad keeldusid maksmast ja varastasid autost raha, kirjutab Guardian.

Politsei avalduse järgi taksojuht peatus ja palus Hogan-Howe' ja teise politseiniku appi, mille peale hüppasid neli meest taksost välja ja jooksid minema.

Neile tormasid järele üks politseinik, kelle nime ei nimetata, ja Briti politseiülem. Lähedal asuvas Bruce Grove'i raudteejaamas vahistati varguses, varastatud esemete käitlemises ja maksmata lahkumises kahtlustatuna 17-aastane noormees.

Teiste kahtlusaluste kirjeldustega relvastatuna hüppas Sir Bernard sündmuskohale saabunud politseiautosse ja ühines ülejaanud meeste jahtimisega. Seejärel vahistas ta ühe 19-aastase kahtlusaluse.

Briti politsei teatab, et Hogan-Howe on nüüd kurjategija arreteerinud igas auastmes, mis tal alates 1979. aastast olnud on.

Hogan-Howe liitus 22-aastaselt Lõuna-Yorkshire'i politseiga, kus temas nähti talenti ja saadeti Oxfordi ülikooli õppima. Hiljem oli ta ülemkonstaabli abi ja ülemkonstaabel Merseyside'i politseis ning abikomissar Londoni politseis, enne kui temast sai 2011. aastal Londoni politseikomissar, kes on ühtlasi Briti politsei kõrgeim ametnik.