Libeeria presidendi administratsiooni veebilehel teatati, et ravimi toob sel nädalal Libeeriasse USA valitsuse esindaja, vahendab Reuters.

USA tervise- ja inimteenuste ameti (HHS) esindaja ütles aga, et võimud aitasid Libeeria valitsusel lihtsalt ravimi tootjaga ühendust saada.

Maailma suurima ebolapuhangu ohvrite arv on tõusnud 1013 inimeseni, teatas esmaspäeval maailma terviseorganisatsioon (WHO), mis on nimetanud selle rahvusvaheliseks hädaolukorraks.

Libeeria avalduses on öeldud, et WHO juht Margaret Chan andis loa eksperimentaalravimi täiendavate dooside saatmiseks Libeeriasse.

Kaks Libeerias ebolasse nakatunud USA abitöötajat, keda on ZMappiga ravitud, on näidanud mõningaid märke paranemisest. Neid ravitakse USA Georgia osariigis Atlantas.

Pühapäeval andis ZMappi kasutamiseks loa ka Hispaania. Seda antakse 75-aastasele preestrile Miguel Pajaresele – esimesele ebolasse nakatunud eurooplasele – kes evakueeriti Madridi eelmisel nädalal.

Ettevõte Mapp Biopharmaceutical teatas esmaspäeval pärast Libeeria jaoks dooside eraldamist, et ravimi varud on ammendatud.