Aprillis lausus Keskerakonna peasekretäri Priit Toobal, et Keskerakonnal on muudki teha, näiteks valmistuda valimisteks. Euroopa Parlamendi valimised on ammu möödas, aga Keskerakond pole ikka Sõtniku avaldust arutanud.

Toobal lausus täna, et Sõtniku märtsikuine avaldus polnudki õige avaldus, vaid rohkem nagu meediale tehtud avaldus ja nii need asjad ei käi. Keegi teine pole Keskerakonnas taolist avaldust enam teinud, ka Sõtnik ise mitte. "Ju on ka tema jaoks teema maas," kommenteeris Toobal.

Sõtnikut Toobali tänane seisukoht hämmastas. Kuigi ta saatis oma kirja ka meediale, ei olnud see tema hinnangul lihtsalt üks avalik kiri, vaid siiski ka Keskerakonna juhatusele saadetud avaldus, mille ta saatis ka mitmetele juhatuse liikmetele. "Ega nad ei hakkagi seda arutama, on tunne," nentis Sõtnik täna.

Ta polnud kindel, kas tal on üldse mõtet mingit uut avaldust juhatusele saata. "Üha rohkem saan aru, et see on tuuleveskitega võitlus," ütles Sõtnik.

Sõtnik ei soovinud öelda, kas ta selle kõige valguses ikka kandideerib riigikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas. "Erinevad mõtted on peast läbi jooksunud," ütles täpsustamisest keeldunud Sõtnik.

Kas ta ikka jätkab Keskerakonnas? "See tundub järjest keerulisem," lausus Sõtnik, aga keeldus jällegi pikemalt seda kommenteerimast.