Tegelikult on ju igaühe enda asi, kui ta reaalsest elust eemaldub ja ennast ainult läbi tehnika elusalt tunneb. Aga natuke häiriv on see siis, kui see segab nn päriselu elavaid inimesi.

Alles ükspäev käisin vabaõhuüritusel, rahvast oli palju ja mõnus olla. Siis vaatad korra ringi - üle ühe on ninapidi oma nutikas. Ilmselt siis vaja staatust uuendada või asukoht registreerida - vaadake kus mina olen, mis siis, et ma toimuvat eriti tähele ei pane... Ning siis muidugi need kõrgele tõstetud käed, mis siis filmivat või pildistavat tehnikat hoiavad. Halloo inimesed! Teie selja taga on teisigi, kes heameelega vaataks otse, mitte läbi teie nutiekraani.

Mõni pilt või video ju ei ole paha, aga terve see aeg seal vehkida... Ausõna tekkis tahtmine hüüda, et lõpeta see vehkimine ja naudi reaalset etteastet.  Veel mõned aastad tagasi sai ju nautida üritusi ilma, et oleks pidanud koguaeg reaalajas kõike filmima ja jagama. Mis sa siis üldse ennast kohale vead, kui sa ei suuda oma suhet nutikaga mõneks tunnikski pausile panna? Ole normaalne, suhtle sul kõrval olevate sõpradega otse, mitte läbi neti.

Meilgi oli suurem seltskond ja siis kaks sellist pigem tuttavat. Kui teised said päeva vältel otse suheldud ja oldud, seltskonda nauditud, siis need kaks...Nende suhtlus käis ikka avalikult läbi Facebooki seina. Tore on, et sa tahad kõike jagada, aga äkki hangiks omale päriselu ka?

Vanasti oli telefon helistamiseks, nüüd on ta kõigeks muuks. Nukker on vaadata, et mõni ei suudagi oma nina sealt välja võtta. Kui aku saab tühjaks või levi kaob, siis ongi must auk - appi mis ma nüüd teen, mis nüüd saab... Aga edaspidigi võiks arvestada siiski sellega, et üritustel olles, kui tahad olla nn sarijagaja, hoia kuskile tahapoole, ei ole ju vaja häirida reaalajas elavaid kodanikke.