Näiteks soovitan Lottemaad külastada inimestel, kes ei ole kunagi narkootikume proovinud, kuid kes siiski sooviksid ohutult teada saada, mida tähendab laksu all olemine. Nendele inimestele on Lottemaa heaks alternatiiviks erinevatele tablettidele, süstidele, seentele, leotistele ja pulbritele. Ühesõnaga: Lottemaa on nagu narkosimulaator. Kes tahab keelatud aineid manustamata kogeda narkokaifi sarnast olekut, peaks valima ühe palava suvepäeva, näiteks +34 C ja sinna sõitma.

Lõõmav päike laksab otse lagipähe, jahutuseks midagi juua ei ole, sest õlut ei müüda, tekib dehüdratsioon, pea hakkab ringi käima, pilt lainetab. Kõikjal, kuhu ka ei vaata, on eredad värvid, koera peaga tüdrukud, kel pupillid suured nagu praetaldrikud, lisaks mingi jänes, kes oskab imekombel inimkeelt kõneleda ja õpetab planetaariumis maailmaruumi saladusi.

Siis lähed teise majja ja seal lebab laual lõõtspill, mis end ise mängib, ja teises nurgas istub kärbes, kes palub end Jaaguks kutsuda! Otsin piitsa, et teda maha lüüa. Piitsa pole, tõstan rusika. Kärbes Jaak hakkab paluma, et ära löö, et ta tegelt polegi kärbes vaid hoopis Sten ja abiturient! Ning siis sikutab kusagilt tiibade vahelt välja töölepingu.

Langetan rusika. Diip. Töölepinguga kärbes, kes tegelt ei olegi kärbes vaid väidetavalt Sten ja sealjuures veel mingi salapärane abiturient teiselt planeedilt. Siis tulevad mulle korraga meelde kõik need tuhanded kärbsed, kelle ma olen oma elus suvilas ja peldikus maha löönud. Äkki olid ka nemad kõik abituriendid? Kuul jookseb kokku. Ultra-diip.

Siis jõuan ümmargusele staadionile, mille keskel on sangpomm ja tõstekang raskustega, millele on peale märgitud, et see kaalub 1000 kg. Astun juurde ja mõtlen, et mina seda tõsta küll ei jaksa, aga siiski proovin ja oh imet: ilma vaevata tõstan üles! Pärast seda vägitükki on mul tunne, et ma suudaks isegi lennata! Roningi ühe putka katusele, kuid turva tõmbab mind sealt alla. Ma usun, et kui ta ei oleks mind takistanud, ma oleks suutnud küll!

Trippimine jätkub veel kõvema hooga, kui astun järgmisse onnikesse sisse ja näen, et pannkook singi ja juustuga maksab 6,90. Pulss lendab lakke, süda hakkab peksma, teadvuses toimub tuumaplahvatus ja aistan, et olengi paralleelreaalsuses, sest päris universumis maksab sama pannkook 2 eurot ja 20 senti. Seepeale vajun veidike väsinuna ühte nurgakesse pikali ja ootan kaifi hajumist.

Õhtu hakul saangi Lottemaalt tulema ja olen väga väga rahul. Kõik tajud on ergastunud, reaalsus ja teadvus ohutult laiendatud. Soovitan!

Lottemaad külastas Facebooki kasutaja Vello Nelikendkaks.