Eile õhtul kella 20.30 ajal teatas tähelepanelik liikleja politseile Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Tallinna poole liikuvast ning pidevalt vastassuunavööndisse kalduvast Scania veoautost. Joobekahtlusega juhti märganud tähelepanelik liikleja sõitis ohtlikke manöövreid teinud veoki järel ning informeeris politseid jooksvalt veoauto liikumissuunast. Väljakutsele reageerinud Jõgeva politseinikud pidasid ohtliku veoki kinni trassi 141. kilomeetril Puurmani vallas.

Scania veoki roolis olnud 60-aastasel Aavol tuvastas politsei sedavõrd suure alkoholijoobe, et juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust. Joobnud veokijuht, kel on varasemaltki liiklusrikkumiste tõttu olnud kokkupuuteid politseiga, kõrvaldati juhtimiselt ning toimetati Jõgeva arestimajja.

Tallinna suunas teel olnud veokile otsis selle omanik aga sobiliku asendusjuhi ning raskeveoki teekond võis jätkuda.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov ütles, et selliselt käituva veokijuhi näol on tegu potentsiaalse liiklusmõrvariga. „Võime kergendust tunda, et ohtlik juht sai liiklusest kõrvaldatud ja traagilised tagajärjed, mis sellisel puhul on vägagi tõenäolised, jäid seekord olemata,“ selgitas Dubolazov. Ta lisas, et äärmiselt vastutustundetu on kutselise juhina raskeveoki rooli purjuspäi asuda ja teiste süütute liiklejate elu ohtu seada.

Politseijuht tänab tähelepanelikku inimest, kes kahtlust äratanud sõidukist politseile teatas ning tänu kellele õnnestus ära hoida võimalik raske õnnetus.

Politsei meenutab jätkuvalt, et autorool ja alkohol tulevad teineteisest rangelt lahus hoida. Lisaks soovitavad korrakaitsjad kõigil pealtnägijatel takistada joobes isikut autorooli istumast ning sellest viivitamatult teada anda operatiivnumbril 110.