Lugejate hinnangul on bussil nr. 42 on küll 2. trammiliiniga sisuliselt samad peatused, aga buss tiirutab rohkem. "Number 42 ei asenda tramme, sest sõidab neli korda trammist harvemini!" oldi nördinud.

Teised viitasid, et kui tramm käis iga nelja minuti tagant, siis buss käib iga kaheksa minuti tagant. "Ootasin seda bussi tunduvalt kauem kui tavaliselt trammi. Minu meelest ei saa rääkida trammide asendamisest bussidega, kui Kadrioru suunal see nr. 42 ei sõida," kirjutas lugeja.

TLT AS vastas, et 42. liini sõidugraafiku koostamisel on lähtutud kokkulepetest Tallinna transpordiametiga, kust on neile veomahud ette andnud. Samuti viidati sellele, et transpordiamet on lubanud jooksvalt jälgida liiklust ja teha vajadusel sõiduplaanides korrektiive.

"42. liini ja trammide 1 ja 2 intervalle ei saa kuidagi omavahel võrrelda, sest bussid ei saa sõita mööda trammiteed. Kuna 42. liinil sõidavad ainult lõõtsbussid, siis marsruudi valikul tuli lähtuda sellest, millistel tänavatel ja ristmikel need pikad bussid sõita saavad," põhjendas Tooming. Ta möönis, et tööpäevadel on 42. liinil väljas 14 liigendbussi, samal ajal kui 1. ja 2. trammiliinil oli väljas 23-24 trammi.

Tooming lisas, et seoses trammiteede renoveerimistöödega on kesklinnas praegu liiklusummikud, millesse jäävad kinni ka kesklinna läbivad liinibussid, sealhulgas 42. liin, mistõttu võivad intervallid paratamatult pikemaks venida.

1. liini pole mõtet asendada

Veel tundsid lugejad huvi, miks on asendatud ainult 2. trammiliin (Kopli-Ülemiste) ja mitte ka 1. trammiliin (Kopli-Kadriorg).

"Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo on meedias korduvalt rõhutanud, et 1. liinile pole mõtet asendusbusse sõitma panna, sest kesklinnast Kadriorgu suundub praegu piisavalt teisi bussiliine, näiteks 5, 1A, 51, 35, 44, 60, 63 ja nii edasi," selgitas Tooming.

Lisaks ei mõistnud lugejad, kus asub 42. liini "Kopli" peatus. "Trammipeatusest suunab silt eemale, trollipeatuses bussipeatust ei ole ja Mereakadeemia ees olevas peatuses keeldus buss mind peale võtmast," oli lugeja hämmeldunud.

Tooming vastas, et 42. liini Kopli bussipeatus asub trammide lõpp-peatuses ehk kohe pärast tagasipööret Mereakadeemia ees, kus asub ka üks väike söögikoht-baar.

Trammid ei sõida

Seoses trammide rööbasteede rekonstrueerimistöödega suleti eile kuni 24. augustini liiklus trammiliinidel 1 ja 2. Trammiliikluse asendamiseks avati autobussiliin nr 42 (Vesse – Ülemiste – Hobujaama - Kopli). Bussiliini nr 42 peatused paiknevad kas trammipeatustes, trammipeatuste läheduses autobussipeatustes või trammipeatuste läheduses ajutistes peatustes.

Bussiliiniil nr 42 marsruudil on alljärgnevad peatused:

Vesse sõidusuunal: Kopli (trolliliini nr 9 peatuses), Sepa, Sirbi, Maleva (autobussiliinide nr 32 ja 33 peatuses), Sitsi (Kopli tänaval trammipeatuse piirkonnas), Angerja (Kopli tänaval trammipeatuse piirkonnas, Volta (Volta tänaval peale Kopli tänava ristmikku). Kalamaja, Põhja puiestee, Balti jaam (Harjumaa autobussiliinide seisuplatsil enne väljasõitu Rannamäe teele), Linnahall, Mere puiestee, Hobujaama, Keskturg ja Autobussijaam autobussipeatustes, Majaka tänaval paiknevates Majaka, Sikupilli ja Majaka põik trammipeatustes, Peterburi teel paiknevates Väike-Paala, Ülemiste, Jüriöö park, Vesse autobussipeatustes.