„Võeti tarvitusele väga drakoonilised meetmed. Tehti hoiatus 17 Venemaa meediakanalile, sealhulgas sellised nagu soliidne Kommersant, telekanal Dožd ja teised. Niisiis ehmatati sellest Venemaal väga tõsiselt,“ märkis Piontkovski Raadio Vabadusele UNIAN-i vahendusel.

Piontkovski leiab, et selliste aktsioonide keelamine Moskva poolt näitab seda, et president Vladimir Putin on oma tegevusega separatismi õhutamisel Ukrainas „endale jalga tulistanud“.

„Aktsioon on määratud 17. augustile, see on pühapäev. Nüüd on selge, et aktsiooni ei lubata. Aga see on väga tõsine löök, mille Putin andis iseendale, nagu ütlevad inglased, „tulistas endale jalga“. Täna on Ehho Moskvõs suur Venediktovi materjal. Ta seletab seda olukorda täpselt. Ta kritiseerib väga teravalt Venemaa võime, mida tehti rumalalt föderaliseerimisideega Ukrainas, et äratati need samad meeleolud Venemaal ... Südmused Ukrainas tõukavad seda tagant. Miks võib olla Donetski separatism, ja kui see on hea, siis miks ei võiks seda olla Venemaal, Siberis? Meile ju selgitati algusest peale, et separatism on halb. Kui oli separatism Tšetšeenias, kus me selle eest tapsime kümneid tuhandeid inimesi. Aga Siberis, teate, milline on praegu kõige populaarsem loosung – aitab Moskva toitmisest,“ rääkis Piontkovski.