"Azovi" sisenemist kinnitas pataljoni komandöri pressiesindaja Igor Moseitšuk.

Rahvuslik julgeoleku-, kaitsenõukogu seda infot aga ei kinnitanud, lisades, et sellegipoolest peaks taoline operatsioon peagi algama ja ettevalmistused käivad. "Hetkel ametlikku informatsiooni rünnakust veel ei ole," ütles ametnik.

Ukraina kaitseminister Valeri Geletei ütles pühapäeval, et sõjaväelased on saavutanud raskes võitluses riigi kahes idaoblastis tegutsevate ebaseaduslike relvaformeeringutega märgatavat edu ning on võidu saavutamisele lähedal.

Ukraina terrorismivastase operatsiooni jõud võtsid pühapäeval oma kontrolli alla Donetski oblastis asuva Jassõnuvata linna, mis võimaldas hakata Donetski linna põhja poolt piirama. Öö jooksul oli terroristidega tulekontakt 17 korral.

"Linna vabastamine võimaldas hakata piirama Donetskit ka põhjast, sulgedes tähtsa separatistide relvade ja tehnikaga varustamise kanali," ütles rahvusliku julgeoleku-, kaitsenõukogu info- ja analüüsikeskuse esindaja Andri Lõssenko.

Ukraina rahvuslik julgeoleku- ja kaitsenõukogu kutsus keskpäeval illegaalsete relvaformeeringute hõivatud alade elanikke riigi idaosas kodudest lahkuma, avades põgenike vastuvõtuks Donetskis ja Luganskis kaks täiendavat punkti.

Moskva aga teatas, et Kiiev on viinud Donetski lähistele raketikompleksi 9K79 Totška (SS-21 Scarab) ja mitmelasulised reaktiivsüsteemid Smertš ja Uragan.

"Kiiev ei hooli inimeludest. Kiiev tahab sõda jätkata," süüdistas Sergei Lavrov.