Niisutamiseks pole veekogu tarvis

Kõige meeldivam ja tõhusam vahend enda jahutamiseks on muidugi ujumine. Paraku ei ole alati ujumiskõlblikku veekogu, kuhu sisse sulpsata. Olen enda jaoks avastanud kaks protseduuri, mis jahutavad sama hästi kui ujumine. Esiteks enda kastmine külma veega: lähen jaheda duši alla ning keeran järk-järgult vett külmemaks, kuni vähegi kannatan ning huuled hakkavad sinakaks tõmbuma. Talvel ajaks selline protseduur ihukarvad püsti, kuid suvel on väga hea.

Samuti olen teinud suure lina märjaks ning mässinud selle endale ümber. Algul on see muidugi ebameeldiv, aga pärast mõnus jahe olemine. Vähem radikaalne võte on panna märg rätik kaelale või pähe. Avalikus kohas viibides võib pulsikohti hoida jaheda voolava vee all.

Kinniseotud juuksed kuivavad aeglasemalt

Enne tööleminekut teen juuksed märjaks ning seon need punupatsi. Kinniseotud juuksed kuivavad kõige aeglasemalt ja nii kaua kui juuksed on märjad, on ka olemine enam-vähem talutav. Minu puhul toimub peakaudne jahutus väga hästi. Päeva edenedes kastan vee all nägu ja käevarsi. Mõneks ajaks aitab. Ka jahedat vett tarbin ohtralt, palju rohkem kui talvel.

Tööl lülita konditsioneer sisse öösel

Päeval on tööl konditsioneerist rohkem kahju kui kasu. Isegi kui seade jahutab õhu maha, siis samal ajal keerutab ta üles nii palju tolmu ja tekitab nii palju müra, et olen loobunud selle kasutamisest. Küll on võimalik see ööseks sisse lülitada. Öö läbi töötav konditsioneer suudab õhu maha jahutada ja jahedad hommikused töötunnid on tagatud.

Naistel lihtsam kui meestel

Riietus on võimalikult lühike ja hele. Minu kindlaks eelistuseks on õhku läbilaskvad linased riided. Riietumise osas on naistel eelis: väga mugavad on õlapaeltega topid ja seelikud. Jalanõud on sellised, mida võimalik kanda palja jala peal ning kontsad unustan suveks ära.

Häda ajab härja kaevu ja inimeste leidlikkus on suur. Oleks hea, kui kuumust pelgavad inimesed kirjutaksid oma nippidest kuumuse vastu võitlemisel.

Jah, ma tean, et see kirjutis võib tunduda nagu järjekordne kuumalaine oleks Eesti poole hiiliv pahandust tekitav olend. Paraku ei ole paljudel võimalust võtta suve vabaks ja sõita maale veekogu äärde kuuma ilma nautima. Need, kellel see võimalus olemas, siis minge ja nautige!