Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva ütles ERR-i uudisteportaalile, et kuna kuritegude toimepanemises kahtlustatav suri, siis läks kriminaalmenetlus lõpetamisele.

Kriminaaluurimine jätkus ka pärast kahtlustatava surma, sest prokuröri sõnul pidid uurijad veenduma, et nende raskete kuritegude toimepanemisega ei ole veel keegi seotud. „Kogutud tõendid kinnitasid, et kuriteod pani toime Eleri,“ märkis Liiva.

Detsembris sai häirekeskus teate põlevast autost Tartus Lääne tänaval. Kui päästjad olid auto kustutanud, leidsid nad auto alt surnukeha. Kohale saabunud politsei mõrvagrupp tegi registreerimismärgi järgi kindlaks, et auto omanik elab lähedalasuvas majas.

Ühel hetkel jooksid aga politseinikud ja päästjad trepikojast välja ning kutsusid appi päästjad, sest automaniku ukse tagant oli kostunud lapse röökimist ja tunda oli bensiini lõhna.

"Kiiresti appi jõudnud päästjad murdsid korteri ukse lahti. Koridor oli juba suitsu sees, elutoas oli diivan leekides ja seal peal naine, kes hoidis enda süles last. Ühel politseinikul õnnestus lapse jalgadest kinni haarata ja ta naise sülest välja tõmmata ning leegid kustutada," kirjeldas Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu.

Seejärel päästeti leekidest ka naine ja summutati korteris leegid. Kiirabi jõudis kohale mõne minutiga ning hakkas kohe lapsega tegelema. Umbes pool tundi pärast last toodi kanderaamil välja ka naine. Mõlemad viidi haiglasse, kus neil tuvastati 20 protsendi alatuses põletushaavu. Lapse seisund oli pärast õnnetust politsei sõnul väga raske.

Kohale saabus ka kaitsepolitsei. Selgus, et tapetu on hiljuti 30. sünnipäeva tähistanud Sigrid. Naine oli mässitud tugevasti tekkide sisse ning seejärel kinni teibitud. Esialgsetel andmetel oli naine enne põlemapanemist surnuks kägistatud. Tapmises kahtlustatav 33-aastane Eleri oli Sigridi sõbranna ja elas temaga koos.

Hiljem tappis Eleri end vanglas.