29.07 kell 21.01 teatati, et Kuusalu vallas Pala külas põleb pinnas Kaitseväe keskpolügooni laskealal.

Päästjate saabudes põlesid ligikaudu 4 hektari suurusel alal üksikud tulekolded. Põlengutele pandi piir kella 03.09-ks, kustutustööd lõpetati kell 03.24.

Põlengud said esialgsetel andmetel alguse õppelaskmistest.

Päästeameti sõnul on laskmised kindlasti väga vajalikud, kuid tuleõnnetuste vältimiseks tuleb neid praeguste kuivade ilmadega sooritada suure ettevaatusega.

Kaitseväe teavitusosakonna pressijaoskonna ülem kaptenmajor Ingrid Mühlingi sõnul oli eilsel laskmisel keskpolügoonil kohal kaks kaitseväe tuletõrjeautot, mille abil kasteti pidevalt maapinda, samuti on sihtmärgiala ümbritsetud tuletõketega, mis takistavad laskmistel tekkivate võimalike põlengute levikut mujale polügoonile.

"Laskmiste läbiviijad järgisid ohutusnõudeid ja kutsusid appi päästeameti, et kõik tulekolded kindlalt kustutada," ütles Mühling.

Eile teatas kaitsevägi uhkusega, et kaitseväe keskpolügoonil tankitõrjeraketisüsteemi Javelin näidislaskmisel tabasid kõik kolm lastud raketti sihtmärki.

Tankitõrjeraketisüsteem Javelin on alates 1990. aastate keskpaigast USA ja paljude teiste riikide relvastuses. Tegemist on nn "lase-ja-unusta" süsteemiga, st rakett lukustub pärast väljatulistamist automaatselt sihtmärgile ning sihtur ei pea raketti kuni tabamuseni sihikul hoidma, mis suurendab kaitseväelaste ohutust lahinguväljal.

Hangitavate seadmete suurusjärk on 80, pakutava seas on ka väljaõppesimulaatorid.

Javeline on edukalt kasutatud nii 2003. aasta Iraagi sõjas Iraagi soomusmasinate vastu kui ka hiljem Afganistani mässulistevastases võitluses.