Samad süüdistused esitati prokuratuuri teatel ka Vano Merabišvilile, kes oli 2007. aastal siseminister, tollasele peaprokurörile Zurab Adeišvilile, tollasele kaitseministrile Davit Kezerašvilile ja Gigi Ugulavale, kes oli Tbilisi linnapea, vahendab Civil Georgia.

Saakašvili, kes lahkus Gruusiast pärast tema teise ja viimase ametiaja lõppu presidendina eelmise aasta novembris, kutsuti 28. juuliks ülekuulamisele teist korda viimase nelja kuu jooksul.

Saakašvili süüdistas Facebookis praegust võimukoalitsiooni Gruusia Unistus poliitilises kättemaksus ning hoiatas, et tema sihikule võtmine pingestab Gruusia suhteid lääneriikidega. Samuti väitis ta, et temavastaste õiguslike protseduuride eesmärk on Venemaale meeldida.

„Ilmselgelt ei võta ma sellest farsist osa,“ kuulutas Saakašvili.

„Tollase Gruusia valitsuse ja selle juhi Mihheil Saakašvili ebaseaduslik tegevus tõi kaasa: Patarkatsišvili perekonna omandiõiguse rikkumise; kogunemis- ja meeleavaldamisõiguse rikkumise ning paljude inimeste vigastada saamise [2007. aasta 7. novembri meeleavalduse laialiajamise tagajärjel]; ebaseadusliku sekkumise sõltumatu meediakanali töösse ja selle töö takistamise,“ teatas prokuratuur. „Uurimine jätkub kriminaalkoodeksi artikli 333 kolmanda osa järgi [korduv ametivolituste ületamine vägivalda kasutades ja ohvri väärikust haavates], mille eest on ette nähtud vanglakaristus 5-8 aastat.“

Prokuratuur teatas, et uurimine on lõpusirgel ka mitmetes teistes kohtuasjades, mille tõttu Saakašvili selle aasta märtsis ülekuulamisele kutsuti. Uurimise tulemustest teavitatakse lähitulevikus.