Hamas soovib varustust, mis võimaldaks tal jätkata rünnakuid Iisraeli vastu, väidavad julgeolekuallikad, kelle andmetel vahendab tehingut Liibanonis baseeruv äärmusrühmitusega lähedastes suhetes olev firma.

Telegraphi kaitseeksperdi Con Coughlini andmetel on Hamas teinud relvatehingu kindlustamiseks juba ka esimese sissemakse ja loodab, et Põhja-Korea paneb varustuse õige pea Gazasse teele. "Hamas otsib võimalusi, kuidas täiendada oma varusid, sest suur hulk rakette on viimastel nädalatel Iisraeli tulistatud" rääkis julgeolekuametnik Telegraphile.

„Põhja-Korea on kindel riik, kellelt varustust tellida, kuna Pyongyangil on juba praegu mitmete Lähis-Ida islamistlike rühmitustega (nende seas ka näiteks Hezbollahiga) lähedastes suhetes,“ selgitas anonüümseks jäänud ametnik.

Hamasi ja Põhja-Korea vahelised suhted tulid esmakordselt avalikuks 2009. aastal, kui toona Kim jong-Ili režiim saatis Hamasile 35 tonni relvi, sealhulgas maa-maa tüüpi rakette ja granaadiheitjaid. Lennuk, mis relvalaadungi Iraani pidi viima, kust oleks see omakorda tunnelite kaudu Gazasse transporditud, oli aga sunnitud tegema Bangkoki lennuväljal hädamaandumise, misjärel tehing avalikuks tuli.