Kuna IRL jäeti valitsusest kõrvale, siis kibestunud Ene Ergma soovib poliitikast lahkuda ning hakkab välja ütlema seda tõde, mis tegelikult tõde on. Nüüd ta enam juhthuntide hulgas pole ja avaldab oma isikliku seisukoha. Tore, kui poliitikast lahkuval poliitikul hakkab ükskord ka eraisiku arvamus tekkima ja loobub poliitilistest näitemängudest.

Delfi teatel leiab Ene Ergma, et riigikogus ja valitsuses ei tohiks olla alla 40 aasta vana poliitik ning mõistagi peaks 40 olema vanusepiiriks ka ministri ametis.

See kõik on õige. Alla 40 aasta poliitikul puudub selgelt mõtlemise  ja targu toimimise võime rahva heaolu nimel.

Kunagi oli jutuks ka see, et võiks anda loa valida ka näiteks alaealistel ehk lastel. Nüüd võeti see taas päevakorda, sest järgmisel aastal ongi uued riigikogu valimised.

Tegelikult ei ole õige lastele ehk alaealistele anda valimisõigust, sest nendel puudub elukogemus ja otsustamisvõime. Neid on valimiskampaania käigus kerge ära osta. Mõni Refomierakonna või IRL- i poliitik kingib neile värvilise õhupalli ja hääl ongi saadud.

Täisealised inimesed siiski õhupalli või pastapliiatsi eest oma häält ei anna.

Kui lastele antakse õigus valida, siis võivad saada taas IRL ja Reformierakond võimule. See oleks juba päris kurjast.

Seega- riigikogus ja ministritoolil paksid istuma poliitikud alates 40 eluaastast ning valimisõigus jäägu siiski täiskasvanutele.