Kohalike elanike sõnul saabus 11. juunil sinna ekskavaator, mis kaevas augu. Hiljem saabus kaks laigulistes riietes meest veokiga. Mehed viskasid auku tsellofaani mässitud surnukehad. Tund hiljem saabus veok uute laipadega. Kokku oli neid võibolla 15, teatab HRW.

Pole teada, kas tegemist oli mingi kuriteo ohvritega. Mitmed kohalikud elanikud usuvad, et laibad on pärit lähedalasuvast surnukuurist. Ajal kui laibad maha maeti, polnud Slovjanskis elektrit, mis võis surnukuuris probleemi tekitada. Kui naised küsisid meestelt, keda nad matavad, vastasid viimased, et tuvastamata surnukehi.

Kahe naabri sõnul toodi õhtul haua juurde kaks preestrit, kes paistsid palveid lugevat.

Koos miilitsate, kohtuekspertide ja ajakirjanikega oli haua lahtikaevamise juures ka kohalikke elanikke, kes otsisid oma kadunud lähedasi. Ühe naise sõnul röövisid separatistid tema mehe mais. Mees helistas talle 21. mail, et hüvasti jätta. Mees ütles, et mässulised hukkavad ta 15 minuti pärast. Järgmisel päeval tundis naine mehe surnukeha surnukuuris ära, kuid matmiseks seda naisele üle ei antud.

30. eluaastates mees otsis oma sõpra, kes sattus tänaval kaklusesse ja kelle mässulised kinni võtsid. Keegi pole teda pärast seda enam näinud.