"Täna, 23. juuli hommikul Jõgeva Selveri parklas jättis keegi oma uuemasse tumedat värvi Ford Focusesse (loodan, et ei eksi margiga) 4-6 kuuse beebi turvahälli magama ja läks ise poodi. Väljas oli 25 kraadi sooja ning päike paistis eredalt. Turvahäll oli asetatud esiistme peale ja fliistekike oli veel üle turvahälli tõmmatud, et päike nö peale ei paistaks. Tekitatud oli täielik termoefekt," kirjutab naine.

"Märkasin seda, kui olin oma kahe põnni ja kottidega poest väja tulnud ning sättisin kojuminekule. Ford oli pargitud otse minu auto ette ning beebi siples hällis päris hoolega. Päike paistis täpselt esiistme peale. Lõpuks tuli tekike ka hälli pealt ära ning näha oli märja pea ja punaste põskedega pisike. Tagaistmel paistis ka suuremale lapsele mõeldud turvatool.

Olen arg inimene, kuid otsustasin ära oodatata need vanemad, kes üldse julgesid sellise ilmaga oma pisikese niimoodi autosse jätta ja ise shoppama minna. Pärast 2-3 minutit ilmuski välja prouake koos umbes 4-5 aastase tüdrukuga, astusin ligi ning selgitasin viisakalt, et LAST EI TOHI KUUMA ILMAGA AUTOSSE MAGAMA JÄTTA!!!

Vabanduseks oli see, et tema ootab kolmandat last ning hälli tõsta ei või. Mida kuradit?! Ma tassisin oma aasta ja kolmekuust poissi raseduse lõpuni süles kui vaja oli, endal veel sada häda küljes... Proua käis enda sõnul vaid paar minutit ära.

Tagasiteel koju meenus mulle, et nägin seda tumedapäist naisterahvast ka poes - ta oli sinna tulnud kas kohe peale mind või isegi ennem. Mina käisin oma pooleteist aastase poja ja kuuekuuse beebiga poes vähemalt 10 minutit, pange sinna juurde ka aeg, mis kulus laste ja asjade autosse panemiseks. Proua oli poes seega üle veerand tunni.

Tagantjärgi mõtlen, et ehk oleks pidanud suuremat kisa tõstma, kuid mina kui mitte just julge inimene astusin ikkagi sellise sammu ja pöörasin asjale tähelepanu, kuna süda lihtsalt ei lubanud seda pisikest sinna autosse sibelema jätta.

Ma lihtsalt ei mõista, miks te emad ikka nii teete, kui loete nii palju ajalehtedest, kuidas sellised olukorrad lõppenud on? Kui lehti ei loe, siis uudiseid ikka vaatate. Mis oleks lapsest saanud, kui te proua tumeda Fordiga oleksite poes näiteks kokku kukkunud? Võtke kergkäru kaasa, pange oma pisike sinna ja saate poes turvaliselt käidud. On küll aegavõttev, kuid minu jaoks on beebi elu seda väärt.

Märgake selliseid olukordi, ärge sõitke niisama minema ning lootke, et kõik on korras. Pisike võib vajada abi."