IRL-i fraktsiooni kuuluv Margus Tsahkna ehitas hiljuti kodujänesele suvekoduks aedikut, mille lõpp-produkti poliitik suurima heameelega ka visuaalsel kujul enda jälgijatega jagas. Lisaks müüs rahvasaadik kohalikul turul maasikaid – eks ole seegi kohtumine potentsiaalsete valijatega.

Peeter Võsa, kel koduerakonnaks Keskerakond, käis valijatega kohtumas rannaliival. Peesitamise kõrvalt otsis Võsa Facebookis abi spiraalfriikartuli meisterdamise masina leidmiseks ning lisas pilte kohtumiselt veteranidega.

Kui kolleeg Margus Tsahkna teenis puhkuse ajal lisaraha maasikate müügiga, käis Võsa hoopis murakaid korjamas. Pildimaterjalide järgi oli marju aga nii vähe, et rikkaks rahvasaadik nendega tõenäoliselt ei saanud. Muude tegemiste kõrvalt ostis parlamentäär heauskselt perele peedisalatit, mis aga külmikus paraku ennetähtaegselt peediveini tootma hakkas ning kilepakendi pealt kummi lõi. Ka selgus puhkuseagsetest lisatud piltidest Peeter Võsa suur huvi erinevate putukate ja vanade lagunenud majade vastu.

Priit Toobal kinnitab keskerakonna entomoloogiahuvi trendi. Nimelt käis parlamentäär kuu pärast jaanipäeva jaanimardikaid otsimas. Samuti leidis Toobal aega enda sportlike huvide arendamiseks, proovides esimest korda hobusega ratsutamist.

Kadri Simsoni Facebooki lehte uurides hakkab rahvasaadikust veidi kahju: keskfraktsiooni kuuluv Simson on ka puhkusel eelkõige poliitik ning tema pea maasikaid või murakaid korjates puhata ei ole saanud. Lisaks ajakirjanike küsimustele vastamisele on Simson leidnud aega, et neile kommentaaride linkidele ka enda Facebooki jälgijate tähelepanu juhtida, ning muu hulgas paljastada kõik Eesti poliitika kitsaskohad.

Reformierakondlane Igor Gräzin läks põlissoomlasest kolleegiga vaidlema, et kas „Face'i kirjutamine“ puhkuse ajal läheb kirja kui töö: „Jõudsime järeldusele: oleneb sisust. Kui pulli saab, siis on puhkus ja kui tüütu on, siis on töö. Mis annab lispäeva puhkust,“ selgitas Gräzin. Kas poliitiku põhiliselt Ukrainas toimuvat kritiseerivad postitused on rohkem pull või tüütu, jääb igaühe enda otsustada.

Marianne Mikko rõõmustas, et sai enda aega jagada oma armastatud abikaasaga. Mikko armastatud abikaasa vastas: „Ma armastan Sind nii palju.“

Sotside fraktsiooni kuuluv Mikko lisas sarnaselt kolleegidele samuti päevapoliitiliste teemadega seostuvaid arvamusavaldusi ja linke ning avaldas hollandlastele kaastunnet.

Keskfraktsiooni liige Jüri Ratas jagas kahel korral korvpallimatši reklaami. Delfile ei ole hetkel teada, kas tegemist oli sooviga osaleda piletiloosis või enda toetust matši toimumisele näidata Samuti käis Ratas ka ise korvpalli mängimas ning kaunil kodumaal reisimas.

Laine Randjärve Facebooki-suvi on seni kolleegidest edukaim: Reformierakonna fraktsiooni kuuluva Randjärve tütar Liine osales Martini Racing võistluses, et endale Porche võita. Tubli emana hoidis Randjärv tütre ambitsioonikatele soovidele mõeldes pöialt ning rakendas enda häältemagneti oskuseid, jagades mitmel korral võistluse hääletuslinki.

Lisaks käis ta Saaremaa Ooperipäevadel, kutsus sõpru Smilersi tuurile, külastas Pärnus Järvide festivali, Pärnu filmifestivalil, keerutas jalga Kihnu Merepäevadel, viis end uute trendidega kurssi moeshowl, vaatas Tartus jalgpalli MM-i finaali, nautis Tartu Hansapäevi, sai Boris Lehtlaane, Eri Klasi ja Veronika Portsmuthiga koos pildile, tundis rõõmu ABBA 40. juubeli üle, vahetas kolmel korral profiilipilti, tegi laulupeolt selfi ning julgustas ka teisi seda tegema.

Toimeka kultuurnautlejana käis Randjärv ka Raplas Monoteatri etendust "Liblikad siseorganites …" vaatamas ning mõtiskles sellest inspiratsiooni saades meeste-naiste stereotüüpide ja omavaheliste suhete teemal: „[S]iiski jäi mu meelest pôhjalikult käsitlemata teema, miks mehed ei soovi lähisuhteid tarkade naistega. Leidsin sellele täna ühest kommentaariumist suurepärase vastuse - "Parafraseerides klassikuid: mees vajab "tarka" naist sama palju kui kala jalgratast."“

Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Imre Sooäär käis traktoriga kala püüdmas.

Marko Pomerants käis Lõuna-Eestis ning imestas, et seal vastupidiselt üldisele arusaamale nii palju inimesi elab. Lisaks leidis IRL-i fraktsiooni kuuluv rahvasaadik aega, et rannavollet mängida ning looduses väike avastusretk ette võtta, et hiljem tehtud piltidega sotsiaalmeedias eputada.

Keskfraktsiooni kuuluv Olga Sõtnik mängis elus esimest korda golfi, käis perega Piusa koobastes seiklemas ning Pokumaal pokudel külas. Lisaks jätkus rahvasaadikul jaksu, et hoida silm peal naaberriigi tegemistel ning nende osas kriitilisi postitusi enda seinale lisada.

Marko Mihkelson, kelle kodufraktsiooniks on IRL, ei ole töökohustuste tõttu nii paljudesse erinevatesse Eesti paikadesse jõudnud sõita kui kolleeg Laine Randjärv, ent sellest hoolimata sai parlamendi saadik Jaapani spiikriga tähtsaid jutuajamisi pidada ning Hiina kolleegile Eesti laulupeotraditsiooni tutvustada. Otse loomulikult tuli õigele kodanikule kohaselt laulupeolt ka selfi internetiavaruste poole raketina teele saata.

Nagu mitmed kolleegid, jälgis ka Mihkelson pingsalt Euroopas toimuvat – s.o jalgpalli maailmameistrivõistluseid – ning jõudis muu hulgas Rimi kassapidajale selgitada, kas Venemaad on põhjust karta või mitte: „Ütlesin, et kartmine oleks teene Venemaale. Eks kuklatunnetus ole kõigil meil olemas. Ühel rohkem, mõnel vähem. Tähtis on teada, mida me ise tahame ja selleks teeme.“

Mihkelsoni fraktsioonikaaslane Annely Akkermann käis kodukülas Kihnu saarel Juku-Kalle Raidiga koduõlut joomas ning kiitis muu seas presidendiproua Kihnu rahvusrüüd.

Reformierakondlase Kristen Michali sõnum enda Facebooki jälgijatele oli lihtne ja lakooniline: „OUT OF OFFICE... Seoses hea ilmaga olen seitsme maa ja mere taga.“