Vastates Delfi küsimusele, kuidas suhtub Eesti Prantsusmaa kavatsustesse müüa Venemaale dessantlaev, vastas kaitseministeerium, et „Eesti riigi esindajad, sealhulgas ka praegune kaitseminister, on selgelt väljendanud oma eitavat suhtumist sõjalaevade võimaliku müügi osas ning juhtinud sellele ka Prantsusmaa tähelepanu".

Mis puudutab Delfi ja EPLi juhtkirjades kõlanud mõtet tuua Eesti kaitseväelased kiiremas korras koju Kesk-Aafrika Vabariigist, leidis kaitseministeerium, et Eesti jalaväerühma missioon lõpeb niigi juba kuu aja pärast ning seda ei ole plaanis pikendada. „Eesti üksuse varasem tagasitoomine ei aitaks mitte kuidagi kaasa KAV-is valitseva julgeolekuolukorra paranemisele ja sealse elanikkonna kaitsmisele, mis on algusest peale olnud selle missiooni peamine eesmärk. Ka operatsiooni juhtiv Euroopa Liit on arvestanud Eesti üksuse panusega kuni augusti lõpuni ning me kavatseme selles osas oma sõna pidada."

Mis puudutab Eesti julgeolekut, siis üks üksik laev ei mõjuta kaitseministeeriumi hinnangul otseselt ja märkimisväärselt Eesti julgeolekut - pigem on selle laevamüügi puhul tegemist põhimõttelise küsimusega.