Veelgi ootamatum on see, et nii jultunud varas kui vargus ise jäid lindile, kirjutab Äripäev.

Rainer Vakra ise nimetas seda õpetlikuks videoks. "See näitab, kui inimese tähelepanu on mujale suunatud, siis võib "imesid" juhtuda," rääkis Vakra Delfile.

Oma sõnul andis ta intervjuu jäätmekäitluse teemal ja taustaks kolistas nende taga pudelite ja purkidega üks mees, kes osutuski rahakoti vargaks.

Vakral on enda sõnul selline komme, et intervjuu ajaks võtab ta kõik segavad tegurid – telefoni, võtmed ja rahakoti – taskust välja. "Seekord sain "hea" õppetunni," tõdes ta.

Positiivne on tema sõnul aga see, et umbes 15 minutit tagasi helistas üks vene keelt kõnelenud daam ja ütles, et leidis dokumendid ja visiitkaardid Balti jaama pargist ning lubas need R-Kioskisse viia. "Tänan, et on häid inimesi, kes teatavad kui on midagi sellist leidnud," sõnas Vakra ja lubas prouale tänutäheks kommikarbi viia.

Nii varastatud kui leitud kaartide hulgas olid pangakaardid, visiitkaardid ja ka riigikogu sissepääsu kaart, mille Vakra koheselt sulgeda laskis.

Nagu ikka, oli varga tekitatud kahju selgelt suurem kui see tulu, mis ta ise sai. "Pikanäpumehel hästi ei läinud, vaevatasuks sai ta vaid viis eurot," rääkis Vakra, kes enda sõnul ei näe põhjust politseisse pöörduda, kuna ka kaardid on leitud.

Vakra sõnul näitab see juhtum selgelt, et Toompea ümbruses ja turistide piirkonnas on vargused suureks probleemiks. "Kui sa tähelepanu kaotad, siis seda võidakse kurjalt ära kasutada," sõnas ta.